Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Swooosh!!! Vad hände där? Målvakten Andreas Andersson och Gif Sundsvalls försvar hinner inte ens reagera innan Samuel Kroon springer in med 3–0 för HBK. Bild: ERIK MÅRTENSSON
Swooosh!!! Vad hände där? Målvakten Andreas Andersson och Gif Sundsvalls försvar hinner inte ens reagera innan Samuel Kroon springer in med 3–0 för HBK. Bild: ERIK MÅRTENSSON

Poängmaskinerna – en del av HBK:s förvandling

Inför säsongen ville HBK:s manager Magnus Haglund se mer speed och framför allt – fler poäng från lagets kantspelare.
Han fick som han ville.

När Emil Tot Wikström mot Gif Sundsvall först med vänstern pricksköt in 4–0 och sedan 5–0 med högerfoten var det hans sjätte respektive sjunde mål upptill sex assist.

Då hade kantspringaren till höger, Samuel Kroon, redan före paus sprungit in 3–0 – läckert framnickad av Mikael Boman, vilket var hans sjunde mål upptill Superettan-bäst, elva målassist.

Lägg därtill Thomas Boakyes tre mål och en assist och HBK:s kantspelare har den här säsongen levererat 35 poäng! Att jämföra med fjolårets åtta.

– Visserligen kom jag ju hit för att hjälpa Halmstad upp i Allsvenskan igen. Men att göra det redan första året – det är nog en mix av min dröm och mål, säger Kroon som kände till HBK:s problem på kanterna.

– Jo, jag följde ju laget lite innan. Men att jag skulle göra sju mål och elva assist hade jag aldrig kunnat drömma om. I synnerhet inte när man också får jobba bakåt. Som yttermittfältare kan du ofta ”tjuva” lite i defensiven. Men inte i HBK. Här ska alla hjälpa till.

Emil Tot-Wikström nickar instämmande:

– Vi jobbar verkligen för laget och det försvarsarbetet gör också att vi skapar mer framåt.

Jodå, den 21-årige mittfältaren är ett levande exempel på det när han nu har fått sitt genombrott. Talangen och potentialen fanns där tidigare, det visade han i U21-laget. Men i A-laget låste det sig.

– Jag håller med. Men nu har det släppt, nu vågar jag göra det jag kan och ska. Och att Simon (Lundevall) kom in och vässade konkurrensen var bara inspirerande och han har också hjälp mig i utvecklingen.

En annan egen produkt som på allvar har klivit fram i höst är jämnårige Jonathan Svedberg.

Efter en lysande försäsong förstörde sjukdom, troligtvis corona, inledningen av Superettan.

– Jag låg ju i sex veckor och tappade allt. Så det är först nu i höst som jag känner att jag är tillbaka i den form som jag var innan sjukdomen.

– Så att få bidra på planen och ta HBK tillbaka till Allsvenskan – det är fantastiskt.

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!