Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Debut i HBK-tröjan. Ivo Pekalski spelade en timme i sin första match efter korsbandsskadan när HBK körde över Örgryte i U21-superettan.

Pekalski gjorde comeback efter korsbandsskadan

Det var meningen att Ivo Pekalski skulle spela en halvtimme i sin comeback i Halmstads BK:s U21-lag efter korsbandsskadan. Men han var så fräsch att det blev 60 minuter i stället.

Superettan U21
Halmstads BK    5
Örgryte    0


– Det är viktigt att få matcher i kroppen och det kändes bra i dag – det finns mycket att bygga vidare på, ler en glad Ivo Pekalski.

I september i fjol blev den landslagsmeriterade mittfältaren korsbandsskadad när hans dåvarande klubb Häcken mötte Falkenberg i allsvenskan.

Pekalski fick inget nytt kontrakt i Göteborgsklubben och skrev i stället på för Halmstads BK i vintras.

I går gjorde han sin första match på åtta månader när HBK krossade Örgryte med 5–0 på Halmstad arenas B-plan.

Och det såg lovande ut. Pekalski styrde och ställde på mitten, var säkerheten själv i passningsspelet och vågade smälla på i närkamperna.

– Jag gick in i en hård duell på slutet och då svarade det rätt bra, men jag var förstås ringrostig efter att ha varit borta så länge. Det är sådana här matcher jag behöver för att komma dit jag vill, säger han.

I paus sprang Ivo i väg för att prata med sjukgymnasten Simon Bakkioui, som gav klartecken för spel ytterligare en kvart i andra halvlek.

– Han frågade hur det kändes och om jag ville fortsätta spela. Det ville jag, men han sa att jag skulle hålla i gång i pausen för att inte bli stel och kall.

Då hade HBK fått en drömstart på matchen med två mål under de första tio minuterna. Kristoffer Fagercrantz gjorde 1-0 på frispark och Gabriel Gudmundsson satte 2–0 med ett välplacerat skott i ena hörnet.

Det positiva spelet fortsatte i andra halvek. Ardian Berisha utökade ledningen till 3–0, Antonio Rojas tryckte in fyran från nära håll och med fem minuter kvar sprang Rasmus Wiedesheim Paul emellan på en för lös bakåtpassning och fastställde slutsiffrorna till 5–0.

– Jag är jättenöjd med att killarna lyckades hålla fokus i 90 minuter i den här värmen. Fantastiskt också att se våra rutinerade spelare ha en sådan inställning – det lyfter våra yngre, säger HBK-tränaren Andreas Jankevics.

Men han var även nöjd med Pekalski.

– Trots att det var första matchen på länge syntes det att kvaliteten och touchen fanns där.

Dessutom spelade Jesper Westerberg 90 minuter och Alexander Arvidsson nästan en halvlek efter sina korsbandsskador.

– Alexander är klar och Westerberg är redo för spel i A-laget. Han skulle kunna vara med på bänken i nästa match, konstaterar Simon Bakkioui.

Hur långt har Pekalski kvar?

– Han behöver spela två 90-minutersmatcher i U21 för att vara aktuell för A-laget och redan i nästa U21-match räknar jag med att han kan spela hela, säger Bakkioui.

Fler lokala sportnyheter hittar du här