Nye Phil Ofosu-Ayeh är inte spelklar för HBK till söndagens cupmatch mot Gais.
Nye Phil Ofosu-Ayeh är inte spelklar för HBK till söndagens cupmatch mot Gais. Bild: Carl Fredrik Johansson

Pappersstrul stoppar HBK:s nyförvärv från cupmatchen

Tävlingsdebuten dröjer för Halmstads BK:s nyförvärv Phil Ofosu-Ayeh. Pappersstrul stoppar den tyskghananske backen från att vara aktuell för spel i söndagens cupstart mot Gais.
– Det är inte onormalt, säger HBK:s manager Magnus Haglund.

ANNONS
LocationSkedalaheds IP||

Phil Ofosu-Ayeh, 29 – som skrev på för HBK för en vecka sedan – har engelska Premier League-klubben Wolverhampton Wanderers som senaste klubbadress.

Men hans kontrakt med ”Wolves” gick ut i augusti 2020 och Magnus Haglund hoppades så sent som i fredags eftermiddag att alla övergångshandlingar skulle hinna bli klara till söndagens hemmamatch mot Gais i Svenska cupens gruppspel.

Men efter lördagens träning på Skedalaheds konstgräs tvingades HBK-managern kasta in handduken.

– Det är helt enkelt så att ett papper ska igenom engelska fotbollsförbundet och sedan Svenska Fotbollförbundet och det papperet har inte lämnat engelska fotbollsförbundet ännu. Vi räknar med att det ska bli klart under nästa vecka, säger han.

ANNONS

Magnus Haglund tar dock den utdragna processen med fattning:

– Det inte onormalt att det tar några dagar när det handlar om utländska spelare och när det ska passera ett par instanser.

HBK:s andra nyförvärv, mittfältaren Amir Al-Ammani från Jönköpings Södra, är däremot spelklar, men startar troligen på bänken.

I stället är grundtipset att det blir ett innermittfält med Erik Ahlstrand bredvid Joel Allansson och att Thomas Boakye spelar högerback.

Förutom långtidsskadade Jonathan Svedberg och Viktor Ljung missar även mittbacken Alexander Berntsson och anfallaren Alexander Johansson cupfajten.

Haglund säger:

– Berntsson har feber, men ingen corona – han fick negativt svar på det, så det var skönt. Alexander Johansson har problem med en fot.

LÄS MER:Livsvalet som 16-åring formade HBK:s nyförvärv

LÄS MER:Haglund efter Antonsson-uppgifterna: ”En jätteduktig forward”

LÄS MER:Tänk om alla spelare hade varit som ”Ante G”...

ANNONS