Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/6

Oremo klar: ”Otroligt kul att få komma till HBK och tillbaka till Allsvenskan”

Han har aldrig bott i den här landsänden förut och ser fram emot att få lära känna Halmstad och inte minst – Tylösand. Men framför allt ser Gefle IF:s skyttekung Johan Oremo fram emot att spela allsvensk fotboll igen och hjälpa Halmstads BK till nytt kontrakt.

Texten börjar efter videoklippet.

– Ja, när Halmstad hörde av sig såg jag en fantastisk möjlighet att komma tillbaka till Allsvenskan. Så det ska bli otroligt kul och motiverande att komma tillbaka. En riktig morot, säger den 30-årige anfallaren till HP-sporten när han, efter läkarundersökning och påskrivet 2,5-årskontrakt, kliver in på sin nya hemmaarena och planen på Örjans vall.

– Där nere har jag gjort mål förut, ler han och pekar mot det östra målet.

– Fast det var förstås inte i den här tröjan utan Gefles, fortsätter han och sneglar på sin blåa tröja.

Det var i förra veckan som HP-sporten kunde avslöja att Oremo nu var HBK:s huvudspår ihop med Dardan Rexhepi, Gais och AIK:s Denni Avdic.

Och HBK var i sin tur Oremos huvudspår även om en finsk klubb också fanns med i bilden.

– Jo, visserligen men efter att Halmstad hörde av sig första gången för två veckor har jag och min agent (Michael Kallbäck) kört stenhårt på Halmstadspåret.

I stället var det Johans klubb Gefle som till en början motsatte sig övergången, vilket gjorde att förhandlingarna drog ut på tiden. Men så småningom kom klubbarna till slut överens, vilket innebär att Oremo är spelklar redan till returmötet och sexpoängsmatchen mot Gif Sundsvall på lördag.

Men han går från en klubb i kris, Gefle sist i Superettan, till en annan i riktigt utsatt läge, Halmstads BK på allsvensk kvalplats.

– Fast det ser jag bara som en utmaning, otroligt inspirerande att komma till Halmstad och försöka hjälpa laget kvar i Allsvenskan.

Vad vet du om HBK?

– Jag har du bara sett laget på tv. Men det är ett ungt lag med en ung tränare som gjort många bra prestationer utan att ha fått resultaten med sig. Så det hoppas jag kunna bidra med så att det vänder, säger Johan.

Oremo var aktuell för HBK redan inför 2015 när han medgav för HP-sporten att HBK fanns med i bilden. Den gången valde han dock att stanna i Gefle för tryggheten och familjens skull och skrev på ett nytt treårskontrakt som skulle ha löpt ut i höst.

– Men nu tyckte jag att det var dags, skrattar han.

Samtidigt är det med kluvna känslor som han lämnar Gefle – sist i Superettan.

– Vad som har gått snett är det svårt att sätta fingret på. Men fick en tung start med dåliga resultat och det har färgat av sig hela våren. Men tränarbytet (Poya Asbaghi in – Thomas Andersson ut) innebar ett uppsving som kommer att bära frukt i höst så jag är övertygad om att klubben ska klara av det.

Med sju poäng upp till kvalstrecket har Oremo själv nästan gjort hälften av lagets 13 mål, sex på tolv matcher och är nu skadefri.

– Ja, målsinnet hoppas jag aldrig dör ut, inflikar han som därtill har gjort 49 allsvenska mål i GIF-tröjan, sju i Djurgården och totalt 217 allsvenska matcher samt två A-landskamper.

Efter att aldrig ha tidigare ha varit bosatt söder om Stockholm (Djurgården 2008–2011) får Johan och hans familj nu allt lära känna en helt ny del av landet.

– Jag har ju varit i Halmstad och spelat matcher, men aldrig varit här på semester eller nåt sånt. Så nu har jag forskat runt en del och det verkar ju otroligt fint – speciellt nu på sommaren, säger Johan som tar med sig hela familjen i flytten, det vill säga frun Johanna och barnen, Theodor, snart 7, Milton, snart 5, och Althea, snart 2.

– Men när de flyttar ner får vi se för allting har ju gått så otroligt snabbt på sistone, säger den sympatiske hälsingen.

Så fort att Johan kan debutera i sin nya klubb redan på lördag.

Fler lokala sportnyheter hittar du här