Borta resten av säsongen? Risken är stor att HBK:s invärvade Johan Oremo har spelat klart om det visar sig att korsbandet är av.
Borta resten av säsongen? Risken är stor att HBK:s invärvade Johan Oremo har spelat klart om det visar sig att korsbandet är av.

Oremo: Beskedet kom som en chock

Han värvades in i somras från Gefle för sin erfarenhet och målfarlighet i Halmstads BK:s kamp för nytt allsvenskt kontrakt. Nu missar Johan Oremo resten av säsongen med en korsbandsskada.

ANNONS
|

– Jag kände att jag hade ont, men jag trodde inte att skadan var så allvarlig. Därför kom beskedet som en chock, säger Johan Oremo till HP-sporten.

Det var i slutet av söndagens 0–1-match mot Elfsborg som HBK-anfallaren klev av med känning i ena knäet.

– Jag gick in i en duell och översträckte knäet. Sedan när jag var på röntgen sa en sköterska där att det inte såg jättebra ut, vilket Simon (Bakkioui, HBK:s sjukgymnast) därefter bekräftade, konstaterar Johan.

Bakkioui befarade det värsta redan på Borås Arena.

– Jag var jätterädd för jag kände direkt att knäet inte var stabilt, men ville inte tro att det var så illa. Han var ensam när det inträffade och det hade klickat till på något sätt, förklarar Simon.

ANNONS

På tisdagskvällen kom beskedet att det främre korsbandet är skadat och operation behöver göras. Därmed missar Oremo resten av säsongen.

Men det är inte första gången han sliter av korsbandet. 2010 hände samma sak i Djurgården – men då i höger knä.

– Jag hoppas på operation så fort som möjligt, men först måste jag få bort svullnaden och se till att rörligheten i knät blir tillräckligt bra.

– Förra gången var jag borta från fotbollen i 6-7 månader och därför siktar jag på att vara tillbaka till nästa seriestart, säger han.

Skadan kommer minst sagt olägligt för HBK som kämpar för nytt kontrakt där Oremo med sin erfarenhet, rutin och målfarlighet var en av de absolut viktigaste pjäserna i Igor Kruljs lagbygge.

– Precis som om vi inte har det tufft nog ändå. Man vet ju inte om man ska skratta eller gråta, men nu gäller det att alla andra spelare kliver fram ytterligare, säger Krulj.

Han forsätter:

– Framförallt så lider jag med Johan, men nu får vi använda hans erfarenhet och rutin utanför planen i stället där han redan tillfört mycket.

ANNONS

Några större taktiska förändringar lär det dock inte bli.

– Nej, vi kommer fortsatt att utgå ifrån en 4-2-3-1-uppställning, där det finns andra spelare som kliver in på Johans position.

ANNONS