Matchhjälte. Fredrik Olsson gjorde båda målen när Halmstads BK blev klart för kval till Allsvenskan.
Matchhjälte. Fredrik Olsson gjorde båda målen när Halmstads BK blev klart för kval till Allsvenskan.

Olsson sköt HBK till allsvenskt kval

2012 och 2013 var HBK i allsvenskt kval. Nu är det dags igen. Vilken motståndare det blir får HBK dock vänta en vecka på. – Det är inget vi kan påverka, men vi måste utveckla vårt spel om vi ska gå upp, säger matchhjälten Fredrik Olsson.

ANNONS
|

Superettan

Trelleborg 0

HBK 2

Dalkurd satte press på HBK efter segern mot Gais och i paus på Vångavallen var det inte mycket som talade för ett darrigt HBK.

Men fjolårets skyttekung Fredrik Olsson löste upp nervknutarna med två påpassliga mål inom loppet av fem minuter i början av andra halvlek och sköt HBK till kval – där antingen Helsingborg eller Gefle väntar.

– Vi var taggade och visste att vi behövde tre poäng för att knipa kvalplatsen. Efter 1–0-målet kändes det som om vi vann fullt rättvist, pustar Olsson.

ANNONS

Jo, HBK rivstartade andra halvlek och i 49:minuten kom det förlösande målet. Gabriel Gudmundsson – debut från start i Superettan – gjort en lysande 70-meterslöpning och slog en passning som letade sig fram till en fri Olsson.

– Ett lite turligt mål, kanske. Deras mittback försökte slå undan bollen, men träffade fel och då hamnade den hos mig i stället. Jag hann titta upp och lägga in den, myser Fredrik.

Kval och HBK brukar ju vara en bra kombination.

ANNONS