Oliver Hintsa lämnar HBK – för halländsk rival

Oliver Hintsa väljer att lämna Halmstads BK i jakt på speltid. Yttermittfältaren, som hade en lyckad utlåning till Tvååker under 2020, blir lagkamrat med sin lillebror Elliot i Falkenbergs FF i Superettan.
– Det var en önskan från Olivers sida om att fortsätta spela A-lagsfotboll, säger HBK:s manager Magnus Haglund.

ANNONS
LocationÖrjans Vall||

Oliver Hintsa blir den tredje talangen som lämnar HBK inför säsongen 2021 för att få mer speltid efter att Jacob Olsson tackat nej till en förlängning och Gabriel Wallentin under måndagen lånats ut till division 1-klubben Skövde AIK.

Hintsa, som fyllde 20 år den 1 januari, var i fjol utlånad till HBK:s samarbetsklubb Tvååkers IF i division 1 där han imponerade med åtta mål på 20 matcher.

Så sent som i december berättade yttermittfältaren, som är gudson till HBK-profilen Fredrik Ljungberg, i en intervju med HP att han såg fram emot att ta upp kampen om speltid i HBK i Allsvenskan under 2021.

ANNONS

Men nu blir 20-åringen i stället lagkamrat med sin lillebror Elliot Hintsa, även han med förflutet i HBK, i Falkenbergs FF.

LÄS MER:Förre HBK-talangen klar för Falkenbergs FF

HBK säljer Hintsa till Falkenberg

Även om Magnus Haglund gärna hade sett att Oliver Hintsa stannat i HBK så har han förståelse för beslutet.

– Det fanns en önskan från Olivers sida om att fortsätta spela A-lagsfotboll som han gjorde i Tvååker och konkurrensen i HBK på kantpositionerna i dag där Oliver vill spela är mördande med tanke på Tot (Emil Tot Wikström) och (Samuel) Kroons framfart under 2020 och dessutom (Simon) Lundevall som får en försäsong så blir det extremt tuff konkurrens. Då kan man ha förståelse för att spelare vill se sig om efter en annan möjlighet och en annan miljö där det sannolikt är lättare att slå sig fram, säger Magnus Haglund.

FFF, som trillade ur Allsvenskan i fjol, köper Hintsa som hade ett år kvar på sitt HBK-avtal.

– Utan att nämna några detaljer i avtalet så får vi betalt för Oliver och vi har även en vidareförsäljning på honom.

Oliver Hintsa förklarar flytten:

– Det är inte så att jag är rädd för konkurrens utan jag tror att det är bättre för min utveckling att gå till Falkenberg, säger 20-åringen efter att ha signerat sitt treårskontrakt.

ANNONS

Varför tror du det?

– De erbjuder de saker jag behöver för att utvecklas rätt.

Där har just möjligheten till speltid spelat en viktig roll.

– Otroligt viktig. Jag vill spela. Jag gör allt för att spela. Men jag älskar också konkurrens för får man inte det kan man inte bli driven att bli bättre. Det har jag absolut inga problem med. Jag valde detta för att det är större chans för utveckling här.

Oliver Hintsa, som kom till HBK som nioåring, säger att klubben ligger honom nära hjärtat även om han flyttar.

Hur ser du på chansen att spela A-lagsfotboll med din lillebror?

– Det är klart att det hade varit en dröm. Han är en otrolig talang så det hade varit jättekul att spela med honom.

LÄS MER:Så bra var HBK:arna succésäsongen 2020

LÄS MER:Så rustar lagen inför Allsvenskan 2021

HBK följer marknaden

För HBK:s del betyder öppningarna i truppen, som nu består av 19 utespelare och två målvakter, att spelare från klubbens U19-trupp kommer få chansen att träna med och visa upp sig med A-truppen i januari.

– Det öppnar för att fler egna unga kan träna med oss än under 2020. Samtidigt följer vi hela tiden marknaden och ser om det dyker upp något intressant som vi kan ha råd med. Men det är inget som är hett just för dagen.

ANNONS

LÄS MER:Hintsa återvänder till HBK – för att konkurrera

LÄS MER:HBK-talangen Gabriel Wallentin lånas ut till division 1-klubb

ANNONS