Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Sead Haksabanovic har visat storform för IFK Norrköping. Bild: PETER HOLGERSSON
Sead Haksabanovic har visat storform för IFK Norrköping. Bild: PETER HOLGERSSON

Nytt Serie A-intresse för Haksabanovic efter succén

Sead Haksabanovic har hittat storformen i IFK Norrköping efter sommaren. Norrköping vill behålla den förre HBK:aren så länge som möjligt – men 20-åringen uppges återigen dra till sig intresse från Italien.

Sead Haksabanovic var en av Allsvenskans stora profilvärvningar när IFK Norrköping lånade den förre HBK:aren från Premier League-klubben West Ham inför den här säsongen.

Under våren hade dock 20-åringen svårt att få spelet att stämma helt och hamnade stundtals på bänken. På de elva första matcherna noterades Haksabanovic för en assist.

I en intervju med HP-sporten i somras berättade Sead Haksabanovic att målet inför hösten var att bli den viktigaste spelaren i Norrköping.

Sedan omstarten på serien har den förre HBK-mittfältaren också hittat storformen, varit en av Allsvenskans formstarkaste spelare och gjort tre mål och sex assist på tolv matcher.

Enligt Expressen har Sead Haksabanovics fina form fått italienska Fiorentina intresserat. Tidningen uppger att utsända från Serie A-klubben, som just nu ligger sist i Serie A, har studerat Haksabanovic på plats under de tre senaste matcherna.

Enligt HP-sportens uppgifter är den italienska klubben en av flera som håller ögonen på den formstarka ex-HBK:aren.

Hunt: ”Vi gör allt i vår makt...”

Det är inte första gången som italienska klubbar visar intresse för Sead Haksabanovic. HP-sporten har tidigare berättat att innan 20-åringen lånades ut till IFK Norrköping tackade han nej till både Champions League-klubben Atalanta och Udinese samt franska klubbar.

Under tiden i HBK visade även storklubben Inter ett stort intresse.

IFK Norrköpings lån sträcker sig till nästa sommar, men den allsvenska klubben vill behålla Haksabanovic så länge som möjligt. Klubbens ordförande Peter Hunt vill inte spekulera i möjligheterna att behålla mittfältaren.

– Det jag kan säga är att vi gör allt som står i vår makt för att han ska vara här så länge som det är möjligt, sa Peter Hunt nyligen till Norrköpings Tidningar.

Samtidigt har West Ham en klausul som gör det möjligt för Premier League-klubben att kalla tillbaka Haksabanovic redan i januari.

– Jag hoppas få spela igen och bli den viktigaste spelaren i Norrköping, göra en bra halvsäsong och sedan åka tillbaka till West Ham för det är där jag vill spela, sa Haksabanovic i somras om framtiden i West Ham.

HBK kan tjäna pengar på försäljning

West Ham köpte Haksabanovic från HBK sommaren 2017 för närmare 35 miljoner kronor. Enligt Expressen ligger klubbens prislapp, om de skulle sälja Haksabanovic, på minst 20 miljoner kronor.

En försäljning skulle även ge HBK välbehövliga kronor på kontot. HBK har en vidareförsäljningsklausul på minst tio procent på Sead Haksabanovic.

LÄS MER: Familjen Thern övertygade Sead Haksabanovic: ”Det är coolt”

LÄS MER: Här är HBK:s dyraste försäljningar genom tiderna

Fler lokala sportnyheter hittar du här