Nytt bakslag för HBK – kuggen borta flera veckor

Ryggskottet visade sig vara en blödning i ryggen.
Nu missar Samuel Kroon resten av gruppspelet i Svenska cupen.
– Det är sex veckor till Allsvenskan börjar så han ska väl hinna komma igång igen, säger HBK:s manager Magnus Haglund.

ANNONS
LocationÖrjans Vall|
|

När Halmstads BK ska försöka hitta tillbaka i vinnarspåret i Svenska cupen mot Västerås under lördagen får man återigen göra det utan fjolårets succéman, Samuel Kroon.

Högermittfältaren tvingades lämna ett sent återbud förra helgen mot Gais och blir borta i flera veckor efter att en röntgen visat en blödning i ryggen.

– Han blir sannolikt borta tre veckor, säger Magnus Haglund.

Därmed missar Kroon, som vann assistligan i Superettan och har visat fortsatt fin poängform under försäsongen, utöver matchen mot Västerås även den sista gruppspelsmatchen borta mot Malmö FF, den tänkta träningsmatchen mot Landskrona och eventuellt någon mer match.

För HBK är det ett kännbart avbräck.

ANNONS

– Det är det, men det får vi bara hantera. Det är sex veckor till Allsvenskan börjar så han ska väl hinna komma igång igen. Han har tränat och spelat så mycket innan att han har ganska mycket på banken.

Allsvenskan är prioriteten för HBK

Mot Västerås saknas även sedan tidigare långtidsskadade Jonathan Svedberg och Viktor Ljung samt Alhassan ”Crespo” Haestad Kamara som var sjuk under fredagen. Däremot är nyförvärvet Phil Ofosu-Ayeh spelklar och ser ut att gå in i startelvan som högerback med Thomas Boakye framför sig på högerkanten. Dusan Djuric och Emil Tot Wikström, som varit lite krassliga i veckan, är med i truppen.

Efter förra helgens förlust mot Gais behöver HBK en seger mot Västerås, som bortaslog Malmö FF i den andra gruppmatchen, för att cupäventyret inte ska riskera att ta slut efter bara två matcher. Men Magnus Haglund är tydlig med att prioriteten för HBK är att vara redo för Allsvenskan.

– Vi har tränat på hårt den här veckan och inte tagit hänsyn till att vi har match. Vi är fortfarande i en period där vi jobbar med rejäl träning och inte med någon toppning inför den här matchen. Vi tänker mer långsiktigt med formen.

– Slår Malmö Gais och vi skulle vinna så är det en helt öppen historia inför den sista omgången vilket är roligt, men vi ser också cupmatcherna som ett tillfälle att göra det så bra vi kan och dra lärdomar i processen in mot Allsvenskan.

ANNONS

FAKTA Så kan HBK starta mot Västerås

Preliminär uppställning: Malkolm Nilsson Säfqvist – Phil Ofosu-Ayeh, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Thomas Boakye, Joel Allansson, Erik Ahlstrand, Simon Lundevall – Mikael Boman, Sadat Karim.

Haglund: ”Får hantera en förlust också”

Hur har laget reagerat efter att den långa förlustfria sviten tog slut?

– Vi är vana att vinna och är vinnarskallar allihopa, men man får ta en förlust och hantera den också. Vi hade 19–7 i avslut, 6–3 i avslut på mål och 10–0 i hörnor. Hade siffrorna varit tvärtom hade det varit mer bekymrande. Vi får fortsätta jobba hårt som lag och försöka vara effektivare, säger Magnus Haglund.

LÄS MER:HBK hoppas på lukrativa ungdomscupen i sommar

LÄS MER:HBK-kuggen Samuel Kroons kamp mot klockan efter ryggskottet

LÄS MER:Så ska HBK få publik till den allsvensk premiären

Hallandsposten direktrapporterar från HBK:s cupmatch mot Västerås med start kl. 14.50.

ANNONS