Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Simon Lundevall fick en kalasstart på HBK-karriären med två mål och en assist i cupmatchen mot Hässleholms IF. Bild: Fredrik Jonsson
Simon Lundevall fick en kalasstart på HBK-karriären med två mål och en assist i cupmatchen mot Hässleholms IF. Bild: Fredrik Jonsson

Nyförvärvet Lundevalls härliga HBK-debut

Den debuten lär senaste förvärvet Simon Lundevall inte glömma i första taget.
Mittfältaren gjorde två mål mål och en assist när Halmstads BK vann mot division 2-laget Hässleholms IF med 5–1 i Svenska cupens andra omgång.
– Kul att göra mål och få en bra start, myser Lundevall.

Hässleholm 1

Halmstads BK 5

(0-2)

HBK brukar avancera till Svenska cupens gruppspel och så blev det den här gången med.

Hässleholms IF ställde inte till några större problem och även om skåningarna reducerade till 1-2 i början av andra halvlek var det aldrig någon fara för Superettanlaget.

HBK satt full fart från start och redan i åttonde minuten hittade Sadat Karim fram med en djupledspassning till Simon Lundevall, som chippade in sitt första mål i HBK-dressen.

– Ett bra anfall med 3-4 snabba passningar. Skitskönt att få göra mål mål direkt – då blir allt så mycket lättare, pustar Simon Lundevall.

Han var även inblandad i 2-0-målet efter drygt 20 minuter. Den tidigare Elfsborgaren slog hörnan som Andreas Bengtsson mötte vid främre stolpen och nickade in vid den bortre

”Har varit ett konstigt år”

Men det var inte slut med målproduktionen för Lundevall.

En kvart från slutet höll han sig framme igen och gjorde 4–1.

– Samuel (Kroon, inhopparen) slog en perfekt passning snett, inåt och då var det bara att sätta dit den, konstaterar han

Den 32-årige yttermittfältaren skrev för någon vecka sedan på ett tre månader långt kontrakt med HBK och visade att han kommer att bli en tillgång för klubben.

– Det känns jätteskönt för mig att få en så här bra start. Det har varit ett konstigt år, men jag är glad och tacksam att vara här - att det löst sig så bra som det har gjort.

Hur känns formen?

– Jag är inte där jag vill vara, men jag tycker att det var helt okej i dag ändå. Jag har haft en bra träningsvecka och fick spela 70 minuter. Jag tror inte det ska dröja allt för lång tid innan jag ska vara redo för en hel match.

HBK hade en mindre bra period när Tim Ströbeck reducerade till 1–2, men när sedan laget höjde tempot igen orkade inte division 2-laget stå emot längre.

I den 63:e minuten vände Sadat Karim runt i straffområdet och skickade in 3-1 i närmaste hörnet och i slutet blev det även 5-1 när Samuel Kroon hittade rätt.

HBK-managern Haglund nöjd med målproduktionen

HBK-managern Magnus Haglund var nöjd med segern och Lundevalls insats.

– Han fick göra ett fint mål efter ett vackert anfall i början. Ett klassiskt mål och avslut – jätteroligt för honom. Sedan hade han ju en fin serve till Bengtssons 2-0-mål, ler Haglund.

Han fortsätter:

– Den första halvtimmen var väldigt bra från vår sida. Vi hade ett fast grepp om matchen, men sedan gick vi ner oss lite i slutet av första halvlek och i början av andra. Sista 25 tog vi tag i det igen och det var riktigt skönt att få känna att vi kan dominera för en kväll.

Vad tar du med dig härifrån till matchen mot Gais i helgen?

– Nä, men det vi tar med oss är att vi verkligen fick spela ut och dessutom göra fem mål efter att ha gått mållöst från Jönköpingsmatchen. Det är alltid skönt och viktigt att få göra så många mål.

Vad säger du om anfallarna Sadat Karim och ”Crespo” (Alhassan Haestad Kamara)?

– Jag tycker att de gör det bra framåt. Sadat vinner många dueller och gör ett mål. ”Crespo” visar att han tar steg. Idag var han mer involverad och kunde med lite flyt fått både göra assist och mål, men det var helt klart en match i rätt riktning för honom.

LÄS MER: Crespos efterlängtade chans från start: ”Vill göra skillnad”

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!