Nye HBK-anfallaren målskytt direkt när han fick starta

Konkurrensen ökar i Halmstads BK:s anfall.
Både Sadat Karim och utmanaren Alhassan ”Crespo” Haestad Kamara gjorde mål i 3–1-segern mot IFK Värnamo.
– Det kändes bra, säger Haestad Kamara, 28.

ANNONS
|

Mikael Boman och nye radarpartnern Sadat Karim öste in mål när HBK avslutade Superettan med nio raka segrar i höstas.

Men Alhassan ”Crespo” Haestad Kamara – som anslöt under fjolårssäsongen efter sitt långa skadeuppehåll – är nu med från början av året och konkurrerar om en plats i laget.

Den förre AIK-, Örebro- och Häcken-anfallaren startade sin blott andra A-lagsmatch för HBK i träningspremiären borta mot Värnamo. Han var länge anonym – men nickade in 1–1-målet efter en fin crosspassning från Andreas Johansson i 37:e minuten.

– Jag skulle nicka för att kunna passa till Boman vid bortre stolpen, men så gick den bara in. Man kan aldrig tacka nej till ett mål så det känns skönt, skrattar han.

ANNONS

Borta i ett och ett halvt år

Haestad Kamara hade på grund av sin svåra knäskada inte spelat fotboll på ett och ett halvt år när han kom till HBK. Det blev 14 inhopp och två mål för honom i Superettan i fjol – men nu hoppas han på mer speltid.

– Det känns som att jag är med från början och så får vi se hur det går. Det kan gå väldigt snabbt åt båda hållen och man måste vara beredd, säger han.

Är du helt återställd efter skadan?

– Man kan inte säga om man är återställd fysiskt eller inte om man inte spelar matcher – man behöver mycket träning och mycket matcher. Men jag kan svara på den frågan efter den 1 april.

Snabb replik av Karim

Sadat Karim byttes in inför andra halvlek mot Värnamo – och ville inte vara sämre han. Det tog bara två och en halv minut innan ghananen nickade in Dusan Djurics hörna till 3–1.

– Vi har tränat på det många gånger på träningen. Det liknade målet jag gjorde mot Trelleborg i sista matchen i fjol, säger han.

Känner du en ökad konkurrens och press nu när ”Crespo” är med från början av säsongen?

– Nej, jag känner jag ingen press. Han är en fin person och en fin spelare också, och har mycket erfarenhet. Det är upp till tränaren att välja vem som är bäst för laget. Om det är jag så jobbar hårt och spelar, men laget är viktigast.

ANNONS

Mikael Boman lämnade planen mållös, men slog den öppnande passning som Samuel Kroon förvaltade till 2–1 i 41:a minuten.

Robin Dzabic hade gett Värnamo ledningen efter 17 minuter med ett skott som tog på en annan spelare och ställde Malte Påhlsson i HBK:s mål.

TV: Samuel Kroon om 2–1-målet och förhoppningarna inför 2021:

LÄS MER:Beskedet om HBK-stjärnans svåra skada i premiärsegern

LÄS MER:Direktrapportering: IFK Värnamo–HBK

ANNONS