Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/3

Nya anfallarna fixade HBK-seger

Två nya anfallare – två mål. Kosuke Kinoshita och provspelande Andre Ntamboe hittade båda rätt när HBK tog årets första seger. – Det var inte perfekt, men bra, säger Konushita.

Träningsmatch

HBK 2

Öster 0

63 dagar kvar till den allsvenska premiären – då blev Halmstads BK ett vinnarlag igen. 

Drygt 200 frusna åskådare vid Skedalaheds konstgräsplan fick i kvällsskymningen se Bollklubbens två nya anfallare jobba skift i målfabrikationen mot Superettan-nykomlingen Öster.

Kosuke Kinoshita spelade från start och satte 1–0 från nära håll efter 24 minuter. Alexander Henningsson och Sead Haksabanovic svarade för förarbetet.

– Det var en bra passning från ”Alex” och det var lätt för mig. Bara ett tillslag, säger Kinoshita.

Japanen, som senast representerade FC Homburg i den tyska regionalligan, har tränat med Bollklubben under hela januari. HBK-ledningen vill behålla honom, men den formella övergången har dröjt.

Nu ska underskriften dock vara nära.

– Jag kommer att skriva på. Kanske före Spanien (träningslägret i nästa vecka). Det är säkert, hundra procent, säger Kosuke Kinoshita.

Varför har övergången dröjt?

– Det är inga stora problem. Jag är ju redan här, men min agent är i Japan och det är tidsskillnad när vi ska prata. Dessutom behöver vi översätta alla papper till engelska.

Kinoshita var även nära att göra ett andra mål tidigt i andra halvlek med en nick från nära håll, men Östers målvakt Darmin Sobo räddade till hörna.

Efter 56 minuter byttes Kinoshita ut mot Andre Ntamboe, den nederländske provspelaren som närmast kommer från KMSK Deinze i Belgien.

Kvicke Ntamboe behövde bara 16 minuter på planen innan han också hamnade i målprotokollet. Han högg direkt när Sobo lämnade retur på en frispark från Marcus Mathisen.

Ntamboe var kort därefter även nära 3–0 med ett skott i burgaveln.

Efteråt säger han:

– Det var roligt och kändes bra, som om jag hade spelat med dem länge. Jag introducerade mig bra i gruppen så det var riktigt trevligt.

HBK-tränaren Jan Jönsson gillade det han såg och överväger att bjuda med nederländaren till Spanienlägret. Flyget lyfter på onsdag.

Ntamboe själv säger: 

– Jag kommer tillbaka på måndag och min agent ska prata med klubben. Jag kanske åker med dem till Spanien. Jag tror att det är positivt – jag vill stanna här.

Läs mer: Läs liverapporten i efterhand.

Fler lokala sportnyheter hittar du här