Ny fotbollssäsong – HP storsatsar på HBK!

ANNONS
|

Förra lördagens internmatch i all ära, det är i dag fotbollssäsongen börjar ”på riktigt” för Halmstads BK som tar emot allsvenska kollegan Kalmar FF i den första av åtta träningsmatcher (om man lite vårdslöst betraktaar de tre cupmatcherna som sådana) innan allvaret börjar mot AIK på Friends arena annandag påsk.

Det har bara gått exakt tre månader sedan allsvenskan 2014 slutade, men oj, vad det hänt mycket i HBK med ett synnerligen överraskande tränarskifte och en spelaromsättning i hockeyklass. Namnet ”silly season” har verkligen levt upp till namnet och det är sannerligen inte helt enkelt att hänga med i alla turer – som vi dessutom inte tycks ha sett slutet på än.

ANNONS

Om man jämför HBK:s startelva i (den sorgliga) avslutningsmatchen mot Göteborg med den klubbens nye slavdrivare Janne Jönsson mönstrar på Skedalaheds idrottspark i eftermiddag återstår tre man. Ja, tre; Stojan Lukic, Jesper Westerberg och HP-Dribblern Fredrik Liverstam. Övriga åtta sitter på bänken, kan inte spela på grund av skador eller har flytt till nya jaktmarker. Som Marcus Antonsson, som man hittar i Kalmars startuppställning i dag.

Även om vi gamlingar självklart tycker det var bättre förr när lagen var i det närmaste intakta år efter år och silly season inte hade uppfunnits, är nog alla fotbollsintresserade ändå överens om att det är ett intressant läge. Kommer HBK att än en gång byta spelsätt under Janne Jönsson, hur bra är Mohammed Ali Khan, och kan dagens anfallsduo Barny/Karikari ersätta Baldvinsson/Boman? Till exempel.

Hallandsposten kommer att ge svaren allt eftersom. Vi har egna reportrar på samtliga matcher, inklusive träningslägret i Turkiet, är och skall vara störst och bäst på HBK – om än inte nödvändigtvis först med alla lösa rykten som cirkulerar. Precis som tidigare skall det finnas substans och verklighetsförankring i det vi skriver, i tidningen och på webben, före, under och efter matcherna.

Är tekniken på vår sida (jag vet att det kan strula när man står vid någon konstgräsplan i snålblåst och minusgrader i utkanten av Köpenhamn...) direktrapporterar vi från alla matcher, och kort efter slutsignalen finns alltid en text om matchen att läsa på webben. På vår speciella HBK-sajt, öppen för alla, kan du hitta allt vi skrivit om HBK, en guldgruva för alla fotbollsintresserade.

ANNONS

Välkommen till en ny, spännande fotbollssäsong med HP-sporten!

ANNONS