Mittfältslöftet lämnar Halmia – går till HBK

Mittfältaren Izabella Blomqvist lämnar IS Halmia mindre än två veckor före seriestarten.
I stället går 16-åringen till division 1-rivalen Halmstads BK.
– Jag är ute efter speltid och det vet jag att jag kommer att få här, säger hon.

ANNONS
LocationHalmstad Arena IP|
|

Izabella Blomqvist, som fyller 17 år senare i år, deltog i 23 av Halmias 24 serie- och kvalmatcher i fjol och startade 17 av dem.

Men Halmia har värvat offensivt under vintern och Blomqvist – vars pappa Peter tränar Halmias herrlag i division 3 – har hamnat utanför startelvan under försäsongen.

Därför väljer hon nu att skifta klubb till division 1-grannen HBK med mindre än två veckor kvar till seriestarten i påskhelgen.

– Jag är ute efter speltid och det vet jag att jag kommer att få här. Det är mest det som har gjort att jag har bytt. Det är lite andra saker också, men jag vill inte prata så mycket om det, säger hon.

ANNONS

Vad lockar mer i HBK?

– Jag vill utvecklas så mycket som möjligt och det vet jag att jag kommer att göra om jag får speltid i HBK.

Även Halmstads BK har haft stor spelaromsättning i vinter, men tränaren Fredrik Andersson tog gärna emot ett nytillskott till.

– Jag är glad över att hon hörde av sig till oss. Det hon har är en unik teknik, hon är väldigt teknisk, och under de två senaste säsongerna har hon spelat i division 1, så hon har en viss erfarenhet från division 1-spel och det är väldigt bra för oss att få in det, säger han.

Även en annan före detta Halmiaspelare syns på HBK:s träningar. Målsprutan Evelina Brag, 24, värvades av Elitettan-laget Jitex från Mölndal i vintras men bor och studerar fortfarande i Halmstad och tränar vissa pass med HBK.

LÄS MER:Därför lämnar backen HBK – klar för klassiska elitlaget

LÄS MER:Stjärnan lämnar Halmia – klar för klassisk klubb

ANNONS