Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Mikael Boman om framtiden: ”Kommer inte riskera att sitta utan jobb”

Efter en skadefylld inledning på Allsvenskan är Mikael Boman tillbaka i full form och i HBK:s startelva.
Då hoppas 32-åringen, med ett utgående kontrakt, på att inleda framtidsdiskussioner med HBK inom kort.
– Jag har familj och barn att försörja så det är klart att man tänker på framtiden, säger Mikael Boman.

I den allsvenska premiären behövde Mikael Boman bara 15 minuter på planen för att bli segerskytt mot BK Häcken.

Nu är den viktige HBK-anfallaren tillbaka i laget på allvar igen efter de skadeproblem som stört honom under inledningen av säsongen.

Mot förra klubben IFK Göteborg blev det 80 minuter och en nick i ribban i 1–1-mötet. Och senast noterades Boman för sin första 90-minutare när HBK, trots kraftigt spelövertag, förlorade borta mot Örebro med 1–0.

– Jag tycker att vi har spelat ganska bra, men vi har inte fått så många poäng med oss som vi har förtjänat. Vi borde ha några till, säger HBK-anfallaren inför torsdagens hemmamöte med Mjällby.

Marginalerna – och i vissa fall domsluten – har så här långt gått emot HBK. Men Mikael Boman stressar inte upp sig över det.

– Jag hade känt mer stress om vi hade varit överkörda eller man inte vet vad man ska ta sig till för att få poäng, men nu känner jag mig lugn för vi har haft ganska många tuffa matcher och till och med förtjänat poäng i många av dem.

I de två senaste matcherna har HBK också fått till mer av sitt eget spel offensivt.

– Men vi vet om att i Allsvenskan får du inte så jättemånga målchanser och då gäller det att göra mål på dem. Det ser man på Mjällby som har gjort två mål och skrapat ihop sju poäng.

Boman vill fortsätta spela efter 2021

Mikael Boman är inne på sitt tredje år under sin andra sejour i HBK där han, precis som 2012, varit med om att skjuta upp klubben i Allsvenskan.

I juli fyller han 33 år och efter säsongen går kontraktet med HBK ut.

Var känner du att du är i karriären?

– Jag känner mig bra i kroppen. Jag var skadad i de tre första matcherna, men när jag har spelat tycker jag att det har funkat bra. Jag hade en bra säsong i fjol och har fortfarande inte fyllt 33 år. Samtidigt har jag ett utgående kontrakt här och vi har inte börjat diskutera något kring det så vi får se vad som händer. Jag koncentrerar mig på det här året nu och så får man se hur det känns efter det, säger Mikael Boman.

Samtidigt erkänner han att han måste tänka även på framtiden.

– Vi har rotat oss i Kungsbacka och jag kommer inte flytta med familjen om det inte är något väldigt intressant. Skulle någonting väldigt spännande utomlands dyka upp så skulle man så klart ta en funderare på det. Som jag känner nu är jag sugen på att fortsätta spela efter att mitt kontrakt går ut här.

Hur länge till tror du att du spelar?

– Bra fråga. Det kan vara över efter det här året, men jag hoppas kunna köra vidare. Det kan bli ett år till eller två. Simon (Bakkioui) säger att jag kan köra ett par år till och jag litar på honom fullt ut.

Är det HBK som gäller på elitnivå i Sverige?

– Just nu är HBK mitt förstaval i Sverige och jag trivs väldigt bra här, men de ska vilja ha en här också och vi ska komma överens. Det är många bitar.

Boman hoppas på diskussion under EM-uppehållet

Det är tre omgångar kvar innan Allsvenskan tar EM-uppehåll. Då hoppas Mikael Boman också kunna inleda en dialog med HBK om framtiden.

– Någon form av diskussion hoppas jag att vi kommer ta eftersom jag är i en viss ålder, har en familj att tänka på och måste veta vad som händer i framtiden. Jag kommer inte vänta med att ta en diskussion till december och riskera att sitta utan jobb en månad senare utan någon form av diskussion hoppas jag att vi kommer ta. Sedan får vi se vad som sägs där och vad de och jag tycker.

HBK:s manager Magnus Haglund vill inte föregå några diskussioner med Mikael Boman.

– Det är ingen dialog jag tar i media först utan den tar jag med honom. Vi gillar Boman jättemycket, men de eventuella resonemangen tar vi längre fram.

FAKTA: Inför matchen

Halmstads BK–Mjällby AIF

Örjans vall, torsdag kl. 17.00

Laget

Preliminär startelva: Malkolm Nilsson Säfqvist – Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Thomas Boakye, Joel Allansson, Amir Al-Ammari, Emil Tot Wikström – Mikael Boman, Marcus Antonsson.

Omgångens matcher

Onsdag: Djurgården–Östersund, Sirius–Elfsborg, Häcken–Örebro, Kalmar FF–IFK Göteborg, Varberg–Hammarby.

Torsdag: AIK–Malmö FF, IFK Norrköping–Degerfors.

Följ matchen

HP direktrapporterar från HBK–Mjällby på torsdagen med start klockan 16.45. Följ matchen på hallandsposten.se.

Fler lokala sportnyheter hittar du här