Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt HP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Matchguide: HBK–Syrianska

Här är senaste nytt inför Halmstads BK:s viktiga match mot Syrianska.

ALLSVENSKAN

HBK–Syrianska

Örjans vall, måndag kl. 19.00.

LAGEN

HBK (preliminärt): Stojan Lukic – Jesper Westerberg, Fredrik Liverstam, Richard Magyar, Oliver Silverholt – Stefan Selakovic, Andreas Landgren, Kristoffer Thydell, Johan Blomberg – Mikael Boman, Gudjon Baldvinsson.

Syrianska FC (preliminärt): Dwayne Miller – Alessandro Silva Pereira, Haris Skenderovic, Rabi Elia, Christian Demirtas – Louay Chanko, Anders Bååth – Nahir Oyal, Dinko Felic, Sebastian Rajalakso – Mattias Mete.

SENASTE NYTT

Återigen är det jumbofinal när Halmstad och Syrianska möts. Öster och BP plockade varsin poäng under helgen och seger känns som ett måste för båda lagen under nedflyttningsstrecket. När lagen möttes i början av juli tog HBK, kanske inte helt välförtjänt, tre mycket viktiga poäng efter att inhopparen Marcus Antonsson knäat in 2–1 på övertid.

HBK gör sannolikt inga förändringar i startelvan jämfört med senast trots att Kristoffer Fagercrantz är tillbaka efter avstängning. Andreas Landgren har lite känning av revbensskadan sen Elfsborgsmatchen men säger ”klart man vill spela när det hettar till – det är bara att ignorera smärtan”.

Syrianska är skadedrabbat och har enligt uppgift bara haft åtta–nio man på vissa träningspass. Det leder till stora förändringar i startelvan jämfört med senast. Anfallaren Dinko Felic är dock tillbaka efter ljumskproblem. Med största sannolikhet kommer inte Sharbel Touma till start på grund av lårskada. Förre Djurgårdaren och nyförvärvet Nahir Oyal lär göra debut direkt och spelar från start.

TRÄNARSNACK

Jens Gustafsson, HBK:

– Det är tätt mellan matcherna men jag tycker att vi börjar få en allt större tydlighet och enkelhet i anfallsspelet och vi behöver komma till mer avslut.

– Vi har haft en bra miljö i laget sedan segern mot Syrianska. Det är stolta spelare som kommer till Örjans vall och utstrålar ett mycket bättre kroppsspråk.

Öscan Melkemichel, Syrianska:

– Det har varit väldigt svårt att göra någonting vettigt av det hela. Men vi får försöka att hela tiden improvisera och hitta en effektiv träning, säger Öscan Melkemichel om skadeproblemen i truppen till Länstidningen.

Läs mer: Selakovic vill se ett mer cyniskt HBK

Fler lokala sportnyheter hittar du här