Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tillbaka. Alexander Ruud Tveter startar för HBK i ödesmatchen mot Örebro.

MATCHDAGS: Tveter tillbaka i HBK i ödesmatchen mot Örebro

När matchen mot Örebro är spelad har Halmstads BK avverkat 1/3 av säsongen. Så visst återstår mycket, men mötet med ÖSK i kväll har ändå en ödesstämpel över sig.

– Vi är väl medvetna om att det är en väldigt, väldigt viktig match, samtidigt som vi vill undvika att spelarna ska känna för mycket press, medger HBK-tränaren Janne Jönsson.

Seger och HBK kliver förbi Örebro och över kvalstrecket.

Förlust och gapet upp till övriga lag blir ännu större.

Och formmässigt är det två lika dåliga lag där HBK har fem raka förluster och en ynka poäng på de sju senaste matcherna medan ÖSK har fyra raka förluster och en ynka poäng på de sex senaste matcherna.

– Men jag tycker ändå att självkänslan i alla fall inte försämrades mot Häcken trots förlusten. Då var vi tillbaka till den kompakthet som vi vill ha bakåt och inte minst – var mer direkta i anfallsspelet med mer djupledshot, påpekar Janne.

Jämfört med matchen i onsdags väljer Jönsson att göra två förändringar. Marcus Mathisen bänkas till förmån för Ivo Pekalski och Alexander Ruud Tveter är tillbaka i anfallet ihop med Fredrik Olsson i stället för Kosuke Kinoshita som har en inflammation i en tand och därför heller inte är med på bänken.

– Med så tufft spelprogram petar vi inte några spelare utan avlastar. Sedan vill jag inte ha alltför många förändringar och börja bygga en startelva för att få kontinuitet, säger HBK-tränaren.

Örebro har alltjämt Kennedy Igboananike avstängd och nu också Victor Sköld skadad, vilket är tunga avbräck framåt.

– Men ÖSK vill vara ett spelskickligt lag så det gäller att vara vaksamma, samtidigt som jag vill att vi ska vara ännu mer kompakta, ännu mer aggressiva och hota ännu mer i djupled med bättre kvalitet på inläggen jämfört med matchen mot Häcken.

HBK: startelva: Isak Pettersson – Adnan Kojic, Fredrik Liverstam, Marcus Johansson, Andreas Bengtsson – Nikolai Alho, Ivo Pekalski, Aboubakar Keita, Sead Haksabanovic – Alexander Ruud Tveter, Fredrik Olsson.

Avbytare: Marcus Mathisen, Rebin Asaad, Gabriel Gudmundsson, Jesper Westerberg, Alexander Berntsson, Alexander Henningsson, Malkolm Nilsson.

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!