Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Jan Jönsson.

MATCHDAGS: Tre ändringar i Jönssons startelva

Halmstads BK:s tränare Jan Jönsson gör tre ändringar och släpper fram en debutant från start i kvällens Superettan-match borta mot Degerfors

Jonathan Svedberg, 17 år, kliver – precis som HP förutspådde i förhandstexten i torsdagstidningen – in från start på innermittfältet och gör därmed sin första seriematch från start.

Även Antonio Rojas kommer in på mitten, där Jan Jönsson roterar ut Ivo Pekalski och Rebin Asaad inför den andra av ”monsterveckans” tre matcher.

– Det har varit en fysisk belastning där, det känns i muskulaturen och de fick löpa rätt mycket centralt i senaste matchen. Det känns som att där behövs avlastning. ”Toni” har rutin, är duktig och har spelat en väldig massa matcher i höst och under de senaste åren, och jag tycker att Jonathans form och inhopp och det jag har sett under året talar för att han ska komma in, säger Jönsson.

Jonathan Svedberg har tidigare bara gjort två avbytarinsatser i Superettan, den senaste i slutminuterna mot Örgryte (seger med 2–0) i måndags.

– Hade han varit lite mer hel och frisk i år så hade han spelat mer. Han är bra i positionsspelet, trygg med bollen och en allmänt bra fotbollsspelare, säger HBK-tränaren.

Dessutom är Fredrik Liverstam tillbaka i backlinjen efter sin avstängning, vilket betyder att Alexander Berntsson får kliva av.

Matchen på Stora valla startar kl 19.00. Som vanligt kan du följa den live här på hallandsposten.se.

Fler lokala sportnyheter hittar du här