Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

HBK:s manager Magnus Haglund möter sitt gamla lag Elfsborg i kväll. Bild: Johan Bernström/arkiv
HBK:s manager Magnus Haglund möter sitt gamla lag Elfsborg i kväll. Bild: Johan Bernström/arkiv

Matchdags: Tre ändringar i HBK:s startelva mot Elfsborg

Magnus Haglund ändrar inte i startelvan i onödan.
Men inför måndagskvällens match borta mot hans gamla lag, Elfsborg, gör HBK-managern inte mindre än tre ändringar i laget.
– Jag får in tre spelare med friska ben, säger han.

Det är Sadat Karim i anfallet samt yttermittfältarna Simon Lundevall och Erik Ahlstrand som får chansen att visa vad de går för på Borås arenas konstgräs.

I stället knuffas Mikael Boman, Thomas Boakye och Emil Tot Wikström ut till bänken.

Hur har du resonerat?

– Jag går inte in specifikt så mycket på det, men det man kan säga är att det är platser där det är jämnt mellan de olika spelarna. Därför är det lämpligt att använda flera, speciellt nu när matcherna ligger tätt, säger Magnus Haglund.

Mötet med Elfsborg är tredje gången som Halmstads BK är i elden på tio dagar. Samtidigt har laget förlorat alla tre bortamatcher hittills i Allsvenskan med uddamålet.

Vad hoppas du att bytena ska ge till laget?

– Jag får in tre spelare in med friska ben – eller både Boman och Sadat spelade ju en halvlek mot Mjällby. Men kantspelarna har inte har spelat i de två första matcherna av de tre som ligger i ganska tät följd så de har mycket sparat krut i benen. Vi får se om vi kan få ut det i matchen, säger Haglund.

Både Boman och Tot Wikström fick skadekänning när ni vann genrepet i Borås med 1–0 – finns det någon koppling där vad gäller exempelvis underlaget?

– Nej, det är det egentligen inte på det sättet.

För Erik Ahlstrand, 19, blir det allsvensk debut från start.

– Han har haft en fin vår och utvecklats mycket. Han har fått en försäsong i benen nu – det fick han inte alls förra året och det satt i ganska länge att han kom efter. Men nu har han fått chansen att komma träningsmässigt i kapp och har tagit fina kliv. Så det blir spännande att se i dag, säger Magnus Haglund.

Elfsborg ligger femma i tabellen på tio poäng, men har fyra potentiella startspelare skadade i mittbacken Maudo Lamine Jarjué, mittfältarna Simon Olsson och Fredrik Holst samt anfallaren Rasmus Alm. Mittbacken Joseph Okumu, som har missat de två senaste matcherna, är däremot tillbaka i truppen.

Boråslaget kommer senast från en 2–0-seger borta mot Sirius, men tappade i hemmamatchen innan dess en 2–0-ledning efter dryga timmen till 2–2 mot Kalmar FF.

Senaste gången HBK och Elfsborg möttes i Allsvenskan var i augusti 2017. Då satt Magnus Haglund på Elfsborgs på bänk och Simon Lundevall bidrog som vänsterytter till att Boråslaget vann med 1–0.

Fakta: HBK:s startelva

Malkolm Nilsson Säfqvist – Edvin Kurtulus, Andreas Johansson Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Erik Ahlstrand, Joel Allansson, Amir Al-Ammari, Simon Lundevall – Sadat Karim, Marcus Antonsson.

LÄS MER: Liverapport: Elfsborg–HBK

LÄS MER: Lundevall: ”Onödigt stressa upp oss redan nu”

LÄS MER: HBK-tränaren Magnus Haglund tillbaka där allt började: ”Bra minnen”

Fler lokala sportnyheter hittar du här