Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

MATCHDAGS: Styrkan hemma som HBK vill utnyttja

25 poäng av 30 möjliga – den statistiken hemma på Örjans vall vill Halmstads BK gärna förbättra ytterligare mot Åtvidaberg.

– Ja, vi vet att vi är starka här, vilket vi inte minst visade i vår senaste hemmamatch mot Varberg (3–0), säger HBK-tränaren Janne Jönsson.

EM-uppehållet är över. Nu fortsätter den allsvenska jakten där en av konkurrenterna, Dalkurd i går förlorade borta mot Frej.

– Men med avgörandet i egna händer ska vi fokusera på oss själva och även om matchen mot Värnamo till stora delar var bra så fanns där också bitar att förbättra. Inte minst luckorna bakåt som vi släppte till i omställningarna när vi gick för ett segermål.

Matchbilden lär bli densamma mot Åtvidaberg som har överraskat många så här långt där en viss Shkodran Maholli vill visa vad han kan mot sitt gamla lag på sin gamla hemmaplan.

Men då ska man ha i åtanke att bara åtta av 33 möjliga poäng har tagits på bortaplan medan resten har erövrats hemma på konstgräset på Kopparvallen.

– Men Åtvidaberg är ett spelskickligt lag där vi i vårmötet (1–1) inte alls var bättre. Så det gäller att spela klokt – annars kan vi bli straffade.

Startelvan blir densamma som i de två senaste matcherna, men en liten fundering hade Jönsson ändå kring en spelare.

– ”Gabbe” är väl den som är närmast en startplats efter de elva. Han har imponerat alltmer med sin speed och vilja att utmana och var iväg senast med landslaget där det också blev mål, säger HBK-tränaren och avser naturligtvis kantlöparen Gabriel Gudmundsson.

Gabbe kan också vara ett forwardsalternativ när Kristoffer Fagercrantz är skadad och Janne väljer Jonathan Svedberg på bänken och därmed inte har någon naturlig anfallare bland avbytarna.

– Men Sead (Haksabanovic) kan spela där liksom Gabbe. Och skulle matchbilden kräva kan ju även (Alexander) Berntsson spela på topp med sin styrka i luften.

Startelvan: Stojan Lukic – Jesper Westerberg, Fredrik Liverstam, Marcus Mathisen, Adnan Kojic – Alexander Henningsson, Ivo Pekalski, Reban Asaad, Sead Haksabanovic – Fredrik Olsson, Alexander Ruud Tveter.

Se det senaste avsnittet av HP:s tv-magasin ”Matchkoll!” här!

Fler lokala sportnyheter hittar du här