Hat trick senast. Skyttekungen Rasmus Wiedesheim-Paul har en nyckelroll när HBK jagar tredje raka segern.
Hat trick senast. Skyttekungen Rasmus Wiedesheim-Paul har en nyckelroll när HBK jagar tredje raka segern. Bild: KRISTER ANDERSSON

MATCHDAGS: Så ska HBK spräcka mardrömssviten

Inte en seger på Domnarvsvallen i Borlänge sedan 1989 och första matchen på konstgräs den här säsongen i Superettan. Men Halmstads BK är redo att anta utmaningen och jagar tredje raka segern mot IK Brage.

ANNONS
|

Redan under fredagskvällen anlände HBK till Borlänge efter en åtta timmar lång bussresa och efter aktiveringspass under lördagsförmiddagen väntar nu en av säsongens tuffaste uppgifter – IK Brage på Domnarvsvallen, där HBK har tre raka förluster.

– Brage har en trupp för att vara med i toppen så visst är det så. Men vi ska spela vårt eget spel och sätta vår prägel på matchen genom att vara uppe i ansiktet på motståndarna med hög press, säger HBK-managern Magnus Haglund.

Trots att konstgräs väntar har HBK inte tränat på underlaget hemma i Halmstad i veckan och tog heller inte chansen att träna på arenan före matchen.

ANNONS

– Nej, så var det kanske för 10–15 år sedan. Men i dag är alla spelare så vana vid konstgräs att det mer sliter. Och dessutom är det så enorm skillnad på olika konstgräs så hade vi tränat på Halmstad arena eller Skedalahed hade det förmodligen skilt så mycket mot Domnarvsvallen att det ändå inte hade gjort någon nytta, förklarar Magnus.

I stället har HBK förberett sig genom träning på Örjans valls C-plan där man vässat de bitarna som såg bra ut senast mot Jönköpings Södra (3–0) och arbetat på att förbättra det som var mindre bra.

Vilka var?

– Våra första 20 minuter mot J Södra var oerhört bra – då såg det ut som hela matchen mot Örgryte med hög press, bollvinster långt uppe i banan, bra variation i anfallsspelet och stabilt bakåt. Sedan är jag också nöjd med att vi lyckades bryta tillbaka matchen och initiativet när Jönköping hade jämnat ut spelet.

– Däremot hade vi en period andra halvan av första halvlek och inledningen efter paus när vi tappade pressen, slarvade i passningsspelet och fick för korta anfall. Det måste vi rätta till mot Brage.

Efter 2 x 3–0 mot Örgryte respektive J Södra ser HBK-managern heller ingen anledning till att ändra startelvan med skyttekungen Rasmus Wiedesheim-Paul glödhet efter ett äkta hat trick senast.

ANNONS

– Nej, kontinuitet är aldrig fel, även om vi nu går in i en tuff period med tre matcher på åtta dagar.

Efter sex insläppta mål på de två inledande matcherna mot Degerfors (1–4) och Gif Sundsvall (1–2) kom både den första nollan och första segern (1–0) mot Gais senast för topptippade Brage.

Men målvakten Peter Rosendal, backen Pontus Hindrikes och mittfältaren Bjarni Mark Antonson saknas alltjämt liksom långtidsskadade Jonathan Lundbäck.

Kristian Andersen, Christian Kouakou, Seth Kanteh Hellberg och skyttekungen Christian Koakou är däremot på väg tillbaka, men det är tveksamt om de är redo redan mot HBK.

HBK:s startelva: Malkolm Nilsson Säfqvist – Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Samuel Kroon, Joel Allansson, Dusan Djuric, Emil Tot-Wikström – Mikael Boman, Rasmus Wiedesheim-Paul.

ANNONS