Nytt anfallspar. Fredrik Olsson tar plats på topp ihop med Kosuke Kinoshita.
Nytt anfallspar. Fredrik Olsson tar plats på topp ihop med Kosuke Kinoshita.

MATCHDAGS: Många förändringar i HBK mot Häcken

Ett helt nytt anfallspar, tre nya spelare in jämfört med matchen senast mot Hammarby och ytterligare två positionsförändringar. Halmstads BK:s tränare Janne Jönsson stuvar om rejält inför den tuffa bortamatchen mot ett formstarkt BK Häcken.

ANNONS
|

Bara en poäng och ett mål på de sex senaste matcherna plus ett intensivt spelschema med tre matcher på sex dagar.

Det sätter nu sitt avtryck på kvällens svåra bortamatch mot BK Häcken.

– Ska man summera vad som fattades offensivt mot Hammarby med ett ord blir det – djupledshot. Förutom lite i början och slutet av matchen kom vi alldeles för sällan in bakom deras backlinje. Det blev för mycket spel in på fötter och för lite på fri yta, där både Sead (Haksabanovic) och (Alexander Ruud) Tveter blev för mycket mötande och bollsäkande, konstaterar Jönsson.

Det innebär att Sead mot Häcken återgår till sin position som vänster yttermittfältare och att Kosuke Kinoshita – som senast spräckte HBK:s måltorka efter nio timmar – och Fredrik Olsson bildar ett helt nytt anfallspar när Tveter får starta på bänken.

ANNONS

– Koske är stark i sin bollmottagning samtidigt som han går i djupled och djupledsspelet är ju även Olssons styrka. I Tveters fall har han gjort det bra, men fått slita i bland för två så han kan behöva en avlastning nu i det hårda programmet, förklarar Janne.

Även Ivo Pekalski saknas då han dels var sliten, dels förkyld vilket innebär att han inte ens är med på bänken.

I stället tar ”hjälpgumman” Marcus Mathisen återigen klivet upp på centralt mittfält medan Adnan Kojic går in som högerback. Där hoppas Jönsson naturligtvis på en liknande insats som den i cupmatchen i fjol när Kojic raderade ut Paulinho på Bravida arena.

– Defensivt kan jag också med ett ord summera allt vad jag vill se – kompakthet. Som mot Östersund. Den lojaliteten och viljan att stänga ytor och inlägg måste till mot Häcken, samtidigt som vi måste se upp med deras omställningar.

Det blir med andra ord nya spelare på fem positioner mot Häcken när HBK egentligen behöver kontinuitet.

– Ja, men man kan också se det som en väckarklocka där jag hoppas att de som nu får chansen verkligen tar den, påpekar Janne.

Startelvan blir därmed den som HP redan i går spekulerade kring: Isak Pettersson – Adnan Kojic, Fredrik Liverstam, Marcus Johansson, Andreas Bengtsson – Nikolai Alho, Marcus Mathisen, Aboubakar Keita, Sead Haksabanovic – Kosuke Kinoshita, Fredrik Olsson.

ANNONS

Avbytare: Alexander Ruud Tveter, Rebin Asaad, Gabriel Gudmundsson, Jesper Westerberg, Alexander Berntsson, Alexander Henningsson, Malkolm Nilsson.

ANNONS