Petad. Halmstads BK-tränaren Igor Krulj väljer i dag att ställa lagkaptenen Fredrik Liverstam utanför startelvan till förmån för unga mittbackarna Alexander Berntsson och Marcus Johansson mot Jönköpings Södra i Allsvenskan. 
Petad. Halmstads BK-tränaren Igor Krulj väljer i dag att ställa lagkaptenen Fredrik Liverstam utanför startelvan till förmån för unga mittbackarna Alexander Berntsson och Marcus Johansson mot Jönköpings Södra i Allsvenskan. 

MATCHDAGS: Liverstam petad mot J-Södra

Halmstads BK gör i dag en rockad i startelvan i måstematchen mot Jönköpings Södra på Örjans vall. Igor Krulj petar lagkaptenen Fredrik Liverstam till förmån för firma Berntsson/Johansson, samtidigt som han gör ytterligare ett förändringar i startelvan.

ANNONS
|

– Jag tycker att Johansson och Berntsson gjorde en bra match senast. Det kändes tryggt i defensiven och de får därför fortsatt förtroende, säger HBK-tränaren Igor Krulj.

HBK-kaptenen Fredrik Liverstam har sedan han anlände 2013 varit mer eller mindre ordinarie i bollklubbens startelva. I dag är han inte det. Igor Krulj väljer i stället att spela vidare med Alexander Berntsson och Marcus Johansson, som startade senast mot Östersund, när Liverstam var avstängd.

– Liverstam är såklart fortfarande väldigt viktig för oss. Han är vår lagkapten och har en stor roll både på och utanför planen, men de andra gjort det bra och får fortsatt förtroende. Vi är absolut inte missnöjda med Liverstam, säger Krulj.

ANNONS

Dessutom kliver som förväntat HBK:s isländske ytter Höskuldur Gunnlaugsson rakt in i startelvan på vänsterkanten, vilket gör att Sead Haksabanovic fortsätter centralt, samtidigt som Kosuke Kinoshita ersätter Nikolai Alho på högerkanten.

Ivo Pekalski får i sin tur också fortsätta som innermittfältare bredvid AboubakarKeita i ställetför Marcus Mathisen, som är tillbaka på bänken efter avstängning.

– Det är tuff konkurrens och lite dagsform som avgör. Jag tycker att Ivo och Keita gjorde det bra ihop senast, samtidigt som Mathisen tidigare har gjort det bra.

En mindre förändring i backlinjen är även att Andreas Bengtsson är tillbaka i startelvan. Han petar evige konkurrenten Adnan Kojic.

– Vi tror att det passar bättre att spela med Bengtsson i den här matchen. Kojic har också gjort det bra i de två senaste matcherna, men det är tuff konkurrens.

I kväll får Krulj och övriga i ledarstaben svaret på om det var rätt att göra justeringarna i startelvan. Följ matchen i Hallandspostens liverapportering från klockan 15.45.

Fakta: Laguppställningarna

HBK:Isak Pettersson – Jesper Westerberg, Marcus Johansson, Alexander Berntsson, Andreas Bengtsson – Ivo Pekalski, Aboubakar Keita – Kosuke Kinoshita, Sead Haksabanovic, Höskuldur Gunnlaugsson – Johan Oremo.

Avbytare:Malkolm Nilsson (mv), Adnan Kojic, Fredrik Liverstam, Gabriel Gudmundsson, Marcus Mathisen, Nikolai Alho, Alexander Ruud Tveter.

J-Södra: Anton Cajtoft – Jonathan Tamimi, Andre Calisir, Mikael Karlsson, Tom Siwe – Robert Gojani, Fredric Fendrich - Dzenis Kozica, Daryl Smylie, Tommy Thelin - Fredrik Olsson.

Avbytare: Jesper Svensson, Alex Portillo, Stian Aasmundsen, Christos Gravius, Evgeni Kobozev, Eric Ayuk, Arni Vilhjalmsson, Alexander Jallow.

Domare:Kaspar Sjöberg, Malmö.

ANNONS