Fundersam HBK-tränare. Janne Jönsson gör många ändringar i startelvan inför kvällens viktiga toppmöte mot Sirius på Örjans vall.
Fundersam HBK-tränare. Janne Jönsson gör många ändringar i startelvan inför kvällens viktiga toppmöte mot Sirius på Örjans vall.

MATCHDAGS: Jönsson stuvar om i HBK

Halmstads BK:s tränare Janne Jönsson är inte känd för att göra många byten i startelvan, men i viktiga toppmatchen mot Sirius på Örjans vall i kväll stuvar han om rejält.

ANNONS
|

I mittförsvaret plockar han in Alexander Berntsson från start i stället för dansken Marcus Mathisen, som flyttar upp på mittfältet nu när Ivo Pekalski är avstängd.

– Med Ivo borta såhar vi känt att vi kanske behöver lite mer kraft och det hoppas vi att Mathisen kan bidra med. Sedan har Berntsson gjort väldigt bra matcher på sistone och är dessutomett vapen framåt, säger Janne Jönsson.

Han låter även Antonio Rojas göra comeback från start på mitten och flyttar ut Sead Haksabanovic på höger mittfält. Det innebär att formsvaga Rebin Asaad och Alexander Henningsson får kliva åt sidan ochbörja på bänken.

ANNONS

– Det är ingen som har misskött sig, men Rebin har inte varit så sprudlande som innan. Han får komma in istället – och samma gäller Henningsson, säger Jönsson.

Han fortsätter:

– Toni har gjort bra matcher i U21-laget och Sead har vi växlat över till högerkanten i en roll där han får ta sig in i banan. Han har stor arbetskapacitet och har spelat i den nya positionen i delar av matcher, så det är inte främmande för honom.

På topp är Fredrik Olsson tillbaka efter ryggskadan som gjorde att han missade förra matchen mot Gais (1–2).

– Det känns samlat och bra. Vi ser fram mot matchen och hoppas och att vi med en klok offensiv ska vinna. Men det är ett duktigt lag med spetskvalitetervi möter.

– Sirius har en vass högersida och det har funnits med i bilden när vi valt (Andreas) Bengtsson på vänster mittfält. Vi tyckte att han gjorde gott ifrån sig mot Gais och får nu chansen igen.

Sirius leder Superettan på 57 poäng, två före Athletic och sex före HBK. Vinner HBK i kväll är åtminstone en kvalplats säkrad – blir det bortavinst är Sirius klart för Allsvenskan 2017.

HBK:s startelva: Stojan Lukic – Jesper Westerberg, Fredrik Liverstam, Alexander Berntsson, Adnan Kojic – Sead Haksabanovic, Antonio Rojas, Marcus Mathisen, Andreas Bengtsson – Fredrik Olsson, Alexander Ruud Tveter.

ANNONS

Följ HBK:s match mot Sirius live.

ANNONS