Halmstads BK:s manager Magnus Haglund (till vänster) har med Simon Lundevall i matchtruppen även mot Norrby trots turerna kring hans övergång till HBK.
Halmstads BK:s manager Magnus Haglund (till vänster) har med Simon Lundevall i matchtruppen även mot Norrby trots turerna kring hans övergång till HBK. Bild: HP/arkiv

Matchdags: HBK:s besked om Lundevall inför Norrby-matchen

Simon Lundevall är med i matchtruppen – och aktuell för spel. Det är beskedet från Halmstads BK:s manager Magnus Haglund inför onsdagskvällens bortamatch mot Norrby i ett blött Borås.
– Vi har inte gjort något fel, säger Haglund.

ANNONS
LocationBorås|
|

Halmstads BK hamnade i rubrikerna tidigare under onsdagen efter Aftonbladets rapportering om att Simon Lundevalls övergång till HBK kan ha skett på felaktiga grunder.

Visar det sig att regelverket har brutits kan det kosta HBK poängavdrag i de matcher där Lundevall har medverkat eller böter.

LÄS MER: Förbundet om Lundevall-affären: ”Poängavdrag osannolikt”

Men Magnus Haglund har med den förre Elfsborgsspelaren bland de sju avbytarna mot Norrby – och känner efter kontakt med Svenska Fotbollförbundet ingen tveksamhet för att vid behov låta honom spela.

– Nej. Vi är trygga med allt vi har gjort i samband med den övergången så det har inte varit ett tema att han inte skulle vara med, säger HBK-managern.

ANNONS

Alexander Berntsson sjuk

Magnus Haglund mönstrar samma startelva som i de två senaste segermatcherna mot Gais (3–1) och Brage (2–0).

– Det är ett lag som presterade bra såväl mot Gais som mot Brage och har svarat för stabila insatser. Träningarna efter det har också pekat på fortsatt bra form, säger han.

Ändringarna sker i stället bland avbytarna, där mittbacken Alexander Berntsson är det senaste namnet på sjuklistan. Han ersätts av Viktor Ljung, som därmed är med i en serietrupp för första gången sedan sin korsbandsskada i vintras.

Misstänker ni att Alexander Berntsson också har drabbats av covid-19?

– Nja, han är febrig, men vi vet inte. Han får testa sig och så får vi se, svarar Magnus Haglund.

I gengäld är anfallaren Alhassan Haestad Kamara frisk och tillbaka efter att ha haft covid-19. Han går in som avbytare i stället för Alexander Johansson.

Motigt för HBK-bekantingen

Medan HBK är ett lag i fin form med fem segrar och en oavgjord på de sju senaster matcherna har Norrby det tuffare, ligger på negativ kvalplats och har inte vunnit på sex omgångar.

Bollklubbsbekante Norrbytränaren Mak Lind säger så här till Borås Tidning inför matchen:

– Läget känns konstigt. Vi spelar bättre fotboll i år än i fjol, men tar färre poäng. Men vi tycker inte synd om oss själva. Halmstad är tunga att möta, bra i presspelet, och det blir viktigt för oss att inte gå i den fällan, utan att spela oss ur på rätt sätt.

ANNONS

Matchen på Borås arenas konstgräs har avspark klockan 19.00.

Hallandsposten liverapporterar från 18.45.

Fakta: HBK:s startelva

Malkolm Nilsson Säfqvist – Thomas Boakye, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Samuel Kroon, Joel Allansson, Jonathan Svedberg, Emil Tot Wikström – Mikael Boman, Sadat Karim.

Avbytare: Malte Påhlsson (mv), Viktor Ljung, Simon Lundevall, Dusan Djuric, Edvin Kurtulus, Erik Ahlstrand, Alhassan Haestad Kamara.

LÄS MER:Direktrapportering: HBK jagar tre poäng mot Norrby borta

LÄS MER:En anfallare ut – en anfallare in i HBK

LÄS MER:Stor lokal förankring i allsvenskt jagande HBK: ”Nyckeln för oss”

ANNONS