Matchdags: HBK-managerns ”kaxiga” konstaterande inför Norrby

Mikael Boman är klar för spel mot Norrby. Då vill Halmstads BK:s manager Magnus Haglund se en fortsättning på det spel som laget har presterat på sistone som också ger fog för hans ”kaxiga” konstaterande:

ANNONS
|

– Vi behöver inte rotera eftersom vi är tillräckligt tränade för att klara av det ändå.

Tre matcher på åtta dagar, Brage borta i lördags, Norrby hemma i kväll och Umeå FC borta på söndag, rubbar inte Haglunds övertygelse om att kontinuitet är nyckeln till framgång.

– Vi har tränat stenhårt under hela försäsongen just för att klara av det här, intygar Magnus.

Samma startelva i samtliga fyra matcher så här långt och samma startelva även i dag – det är HBK ensamt om i serien.

Att jämföra med kvällens motståndare Norrby där sex spelare, däribland HBK-bekantingen Ivo Pekalski, har startar samtliga fyra.

ANNONS

– Alla är friska och fräscha och har presterat – då finns det ingen anledning att ändra, slår Haglund fast.

Även om det, sett till chanserna, ”bara” blev 0–0 i lördags mot IK Brage i Borlänge var HBK-managern nöjd med det mesta. Inte minst de inledande 35 minuterna.

– Då sätter vi försvarsspelet till hundra procent, pressar högt och har ett varierat anfallspel där vi skapar åtta riktigt bra målchanser.

– Sedan, en bit in i andra halvlek, blir vi längre i försvarsspelet, vilket gör att Brage kan hitta spelytor mellan våra lagdelar, samtidigt som vi sista halvtimmen får kortare anfall. Men man måste ha i åtanke att vi möter ett troligt topplag som vi ”avrättar” under de första 35 minuterna och det är inte rimligt att göra det i två halvlekar, påpekar han.

– Det är synd bara att vi inte gör mål när vi har vårt momentum – då hade vi kunnat avgöra matchen redan där.

Norrby har, precis som HBK, öppnat säsongen med sju poäng efter bland annat segrar borta mot Degerfors och hemma mot Gais. I den senaste 2–2-matchen mot Ljungskile lyckades boråslaget också med konststycket att kvittera underläge två gånger på tillägstid!

– Norrby var bra redan i fjol och Mak Lind har fortsatt att utveckla laget, säger Magnus och avser Norrbys tränare som under HBK-tiden mer var känd som Muhammed Ali Khan.

ANNONS

– Man har en bred trupp och inte minst fått igång flera av de erfarna spelarna som Ivo Pekalski och Dardan Rexhepi. Därför är försvarsspelet över hela banan fortsatt nyckeln till att vi sedan kan attackera på flera olika sätt, både i djupled, i omställningar och med bra bolltempo.

Medan startelvan alltså är intakt blir det en förändring i truppen när Thomas Boakye nu är återställd från sin skada och tar plats i stället för Isac Larsson.

HBK:s startelva: Malkolm Nilsson Säfqvist – Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Samuel Kroon, Joel Allansson, Dusan Djuric, Emil Tot-Wikström – Mikael Boman, Rasmus Wiedesheim-Paul.

ANNONS