Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JÖRGEN JARNBERGER
Bild: JÖRGEN JARNBERGER

MATCHDAGS: HBK-managern ändrar inför nykomlingsmötet

Nykomlingsmöte. Då väljer Halmstads BK:s manager Magnus Haglund att ändra mot Degerfors – den sista matchen före EM-uppehållet.

– Självklart vill vi gå in i uppehållet med en god känsla, säger Magnus när det efter mötet med Degerfors och morgondagens träning sedan väntar ledighet fram till den 7 juni.

HBK kan vid seger ta ett rejält kliv uppåt i den jämna tabellen och rentav hamna på den övre halvan inför uppehållet, där nästa seriematch för HBK:s del blir Hammarby borta den 4 juli.

Men då ska också ett formstarkt Degerfors besegras – nykomlingskollegan som efter en trög start har besegrat Djurgården, spelat oavgjort borta mot IFK Norrköping och nu senast 3–0-vann i derbyt mot Örebro SK.

– Ja, men vi går också in med bra självförtroende – inte minst efter vändningen senast mot Elfsborg. Att först åka på ett sent mål mot Mjällby och sedan hamna i ett tidigt 0–2-underläge mot Elfsborg och ändå vinna, det visar på mental styrka, påpekar Haglund.

I fjol vann HBK bortamatchen med 2–0, bara för att i returen omgången efter åka på en 1–4-smäll hemma.

– Sedan dess har Degerfors också lagt till ett vasst djupledsspel till repertoaren. Men vi lägger inte om vår spelplan för det utan vill styra händelserna på planen.

– Jag menar, vi har presterat i sju matcher tidigare, där alla har varit oerhört jämna och vi har vunnit två med uddamålet, spelat två oavgjorda och förlorat tre med uddamålet. Så det gäller att vara noggranna, aggressiva i bollpressen för att inte tillåta Degerfors vända upp och sedan ta till vara på våra egna chanser.

Trots den imponerande segern senast väljer Magnus Haglund ändå att göra en förändring i startelvan när Thomas Boakye kliver in som höger yttermittfältare i stället för Erik Ahlstrand.

– Thomas har gjort en stark säsong så här långt och eftersom det är många kandidater på flera positioner har jag valt att använda fler spelare så här långt gentemot i fjol.

Matchen i matchen blir mellan lagens skyttekungar så här långt, Marcus Antonsson i HBK på fyra mål –som återigen får Sadat Karim bredvid sig – och Victor Edvardsen i Degerfors som har gjort fem mål på de två senaste matcherna.

– Men Degerfors har fler offensiva hot så det gäller att inte enbart fokusera på Edvardsen utan helt enkelt inte tillåta Degerfors att få igång sitt passningsspel, påpekar HBK:s manager.

Under EM-uppehållet är två träningsmatcher inplanerade, Mjällby borta den 19 juni och BK Häcken borta den 28 juni.

Därtill spelar HBK:s U21-lag tre matcher: Öster borta redan i morgon samt Helsingborg och Kalmar FF.

Startelvan: Malkolm Nilsson Säfqvist – Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Thomas Boakye, Joel Allansson, Amir Al-Ammari, Simon Lundevall – Marcus Antonsson, Sadat Karim.

Fler lokala sportnyheter hittar du här