Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

HBK-managerna Magnus Haglund låter samma startelva som mot IFK Göteborg ta sig an Örebro på bortaplan. Arkivbild. Bild: Peter Holgersson
HBK-managerna Magnus Haglund låter samma startelva som mot IFK Göteborg ta sig an Örebro på bortaplan. Arkivbild. Bild: Peter Holgersson

Matchdags: HBK fortsätter på den inslagna vägen

Halmstads BK tar sig an Örebro SK på bortaplan och HBK-managerna Magnus Haglund ger samma elva som mot IFK Göteborg senast chansen från start.
Det innebär att Mikael Boman får fortsatt förtroende bredvid Marcus Antonsson på topp och att Emil Tot Wikström startar på bekostnad av Simon Lundevall.

– Vi ställer upp som senast mot Göteborg eftersom jag tycker att de presterade bra i den matchen, säger Haglund.

På bänken sker det desto mer.

Albin Binnefors som fanns med som avbytare mot Göteborg får lämna plats till Alexander Johansson som är tillbaka. Dessutom fattas Dusan fattas på grund av en ryggskada och ersätts av blott 16-årige Kazper Karlsson.

– Jag hoppas på en match nära det vi gjorde mot Göteborg, säger Haglund och utvecklar:

– Vi kommer att spela ett tajt försvarsspel, ta tag i bollar för att få ett varierat anfall och vi måste vara effektiva.

På vilket sätt?

– I allsvenskan får man inte speciellt många målchanser så det gäller att ta vara på dem man får, säger Haglund.

Tar sig an tabelljumbon

Halmstad står på fyra poäng inför matchen efter premiärsegern mot Häcken på hemmaplan med 1–0 och oavgjort mot Göteborg, också den på hemmaplan i senaste omgången då matchen slutade 1–1.

För motståndarna Örebro har det gått desto sämre. Laget är tabelljumbo efter fyra omgångar och har skrapat ihop en poäng via ett oavgjort resultat mot Göteborg i premiären (0–0).

Noterbart är att laget har en målskillnad på 0–9 och alltså fortfarande väntar på sitt första mål för säsongen. Örebro visar gryende form men måste tajta till det utspridda försvaret.

– Örebro är ett bra lag, det visar inte minst fjolårets tabell då de slutade sjua. Jag tror att vi kommer att möta ett taggat lag som kommer att prestera bättre än vad de gjort hittills, säger Haglund.

Bra prestationer på konstgräs

Behrn arena erbjuder ett konstgräsunderlag, något som inte avskräcker Haglunds mannar som är vana vid naturgräs på Örjans vall.

– Under min tid i HBK har vi presterat bra på konstgräs. Vi har haft två tuffa bortamatcher på konstgräs som vi förlorat med uddamålet, men för oss är det ingen nackdel med konstgräs, säger HBK-managerna och fortsätter:

– Men vi fokuserar inte så mycket på underlaget utan mer på vad vi ska prestera ute på planen.

HBK har gjort tre mål på de fyra inledande matcherna i allsvenskan, två av dem har kommit från Marcus Antonsson och ett från Mikael Boman.

Så här ställer HBK upp mot Örebro SK:

Malkolm Nilsson Säfqvist – Edvid Kurtulus, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Thomas Boakye, Joel Allansson, Amir AL-Ammari, Emil Tot Wikström – Mikael Boman, Marcus Antonsson.

Bänken: Malte Påhlsson (MV), Alexander Berntsson, Simon Lundevall, Sadat Karim, Alexander Johansson, Erik Ahlstrand, Kazper Karlsson.

HP direktrapporterar från matchen med start 17.15.

Fler lokala sportnyheter hittar du här