MATCHDAGS: Han missar också HBK:s avslutning

Ingen Joseph Baffo som har gjort ett lättare ingrepp i knäet. Men försvarsklippan är inte ensam om att missa Halmstads BK:s avslutning mot Trelleborgs FF.

ANNONS
|

Även assistkungen Samuel Kroon tvingas stå över avslutningen och ersätts av Erik Ahlstrand medan Alexander Berntsson tar Baffos plats i mittförsvaret.

– Samuel har en inflammation i ena knäet som behöver läka och för att vinna tid får han vila, säger HBK-managern Magnus Haglund.

Med sina elva assist leder succéförvärvet från Umeå hela Superettans assistliga, men han riskerar nu att tappa den med lagkompisen sadat Karim och AFC Eskilstunas William Loeper närmast på tio assist.

Med den allsvenska platsen klar och seriesegern säkrad står HBK mot Trelleborg inför en ny utmaning; att ändå motivera sig de där extra procenten mot ett TFF som hemma på Vångavallen krigar för att undvika negativt kval.

ANNONS

– Efter alla störande moment utanför planen som har hänt det här året har killarna gång på gång visat sin styrka att fokusera på fotbollen och dessutom efter varje förlust kommit tillbaka – så det har blivit ett mentalt järngäng, vilket jag är övertygad om att vi kommer att visa i dag också.

– För trots allt har vi en nionde raka seger att jaga, vilket väl borde vara någon slags rekord. Likaså att hålla nollan för 20:e gången och så vill vi ha revansch för premiärförlusten i juni (0–1), påpekar Magnus.

Han förväntar sig att möta ett Trelleborg som måste gå för seger och därför, efter 4–5–1 senast mot Jönköpings Södra (1–2), lär återgå till en traditionell 4–4–2-uppställning där anfallsveteranen Salif Camara Jönsson i så fall troligtvis får sällskap av Abdul Fatawu Safiu, lagets bästa målskytt med sex mål.

– Men det är Camara Jönsson som anfallsspelet kretsar kring och som vi måste störa. Därför gäller det att kliva ut som det HBK vi är, aggressivt, med hög press, bollvinst högt upp i planen och framåtlutade, slår Haglund fast.

Inte heller Simon Lundevall följer med till Trelleborg efter att ha insjuknat med magproblem.

Startelvan: Malkolm NIlsson Säfqvist – Thomas Boakye, Andreas ”Ante G” Johansson, Alexander Berntsson, Andreas Bengtsson – Erik Ahlstrand, Jonathan Svedberg, Joel Allansson, Emil Tot Wikström – Mikael Boman, Sadat Karim.

ANNONS
ANNONS