Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sirius på bortaplan är söndagens uppgift för HBK-managern Magnus Haglund och hans mannar. Bild: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån/arkiv
Sirius på bortaplan är söndagens uppgift för HBK-managern Magnus Haglund och hans mannar. Bild: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån/arkiv

Matchdags: Haglunds val – de spelar från start i HBK:s anfall mot Sirius

Inhoppare och matchhjälte i premiärsegern mot Häcken.
Men när Halmstads BK på söndagskvällen spelar årets första allsvenska bortamatch mot Sirius i Uppsala är Mikael Boman åter utanför startelvan.
I stället startar Sadat Karim på nytt bredvid Marcus Antonsson i anfallet.

– Boman har fått ta det lite lugnare under den här veckan också och är fortsatt lite sliten i sitt lår så det har varit med i värderingen. Men både Sadat och Boman gjorde det väldigt bra mot Häcken, säger HBK:s manager Magnus Haglund.

Det är skadan från genrepet mot Elfsborg som fortfarande stör Mikael Boman. I stället får han på nytt bli sparkapital på bänken – precis som mot Häcken för en vecka sedan, då han byttes in i 75:e minuten och sköt segermålet i 84:e.

Samtidigt har Sadat Karim lyckats bra förr mot Sirius. Senast lagen möttes var i Svenska cupens gruppspel i februari 2019. Då vann HBK borta med 2–1 – efter att Karim gjort båda målen.

Kurtulus till höger

Edvin Kurtulus startar som högerback i stället för Phil Ofosu-Ayeh, som blev korsbandsskadad mot Häcken.

– Edvin kom in för Phil mot Häcken och presterade bra så det var givet, säger Magnus Haglund.

Anfallaren Alexander Johansson är ny i matchtruppen.

Sirius slutade tia i Allsvenskan i fjol, men har under vintern mist sin bäste målskytt förra året, Stefano Vecchia, till norska Rosenborg. Samtidigt har Daniel Bäckström tagit över som tränare efter Henrik Rydström.

Uppsalalaget inledde serien med att klara 1–1 i en snömatch borta mot Norrköping. HBK-bekanta Falkenbergsförvärvet Marcus Mathisen var avstängd då, men är åter tillgänglig nu.

Sommarvarmt i Uppsala

Magnus Haglund räknar med en prövande afton i ett sommarvarmt Uppsala, där solen på söndagseftermiddagen strålade från en så gott som klarblå himmel och termometern visade 18–19 grader.

Det är avspark klockan 17.30 på på konstgräset på Studenternas IP.

– Vi möter en stark och passningsskicklig motståndare som var det lag som hade bollen mest av alla i Allsvenskan förra året och de har inte ändrat på sin spelstil det minsta, säger HBK-managern och fortsätter:

– Så det blir en match där man blir testad väldigt i försvarsspelet så klart. Det är viktigt att vi verkligen flyttar fötter och kommer rätt för att försöka, av och till, vinna bollen i bra lägen så att vi kan starta anfall själva utifrån intressanta positioner. Och sedan givetvis också väga upp det med eget längre bollinnehav, som vi klarade under stora delar av andra halvlek mot Häcken för att få en energibalans i matchen som blir okej.

LÄS MER: Direktrapportering: HBK möter Sirius i Allsvenskan

Fakta: HBK:s lag

Malkolm Nilsson Säfqvist – Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Thomas Boakye, Joel Allansson, Amir Al-Ammari, Simon Lundevall – Sadat Karim, Marcus Antonsson.

Avbytare: Malte Påhlsson (mv), Alexander Berntsson, Emil Tot Wikström, Erik Ahlstrand, Dusan Djuric, Alexander Johansson, Mikael Boman.

LÄS MER: HBK-profilen fick testas för corona efter premiärsuccén

LÄS MER: Haglunds besked – därför sparades premiärhjältarna

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!