MATCHDAGS: Haglund vill se ett effektivare HBK mot Mjällby

43 inlägg och 32 rätta passningar in i straffområdet mot Örebro. Men – noll mål. Nu vill HBK:s manager Magnus Haglund se bättre effektivitet i ”måste-matchen” mot Mjällby.

ANNONS
|

– Det är sällan man ser ett sånt spelövertag i Allsvenskan som vi hade efter 0–1-målet mot Örebro. Men det hjälper ju inte om vi inte kan utnyttja det, konstaterar Magnus krasst.

– Vi har skapat ungefär fem bra målchanser per match och gjort tre mål. Det innebär att vi behöver åtta chanser för att göra ett mål och den effektiviteten måste ner till fyra, fem per mål, anser han.

Ändå såg han, trots förlusten mot ÖSK, många ljuspunkter.

– Ja, spelmässigt var det ett stort framsteg, där vi till skillnad från exempelvis Sirius tog tag i spelet och dominerade. Men som sagt, då måste vi också komma till fler avslut.

ANNONS

Inte lär det heller bli lättare mot Mjällby som så här långt har släppt in minst antal mål i serien, tre på matcher, men också gjort färst, två.

– Det lär bli målsnålt och Mjällby är ett starkt fysiskt lag, där det gäller att stå upp i kampen, vinna duellspelet och efterhand flytta upp spelet och trycka ner motståndarna, analyserar Haglund och varnar inte minst för Mjällbys bulldozer längst fram, Jacob Bergström som senast mot Östersund hänsynslöst offrade sig och till och med flyttade på målet(!) när han gjorde 1–0.

Men för HBK:s del handlar det minst lika mycket om att få fart offensiven och kantspelet.

– Vi gnuggar ju på det på varje träning och har ju också ett antal spelare som gjort många mål genom åren. Så de har förstås inte glömt bort hur man gör utan det handlar helt enkelt om att det ska lossna, påpekar HBK-managern.

Att HBK ramlat under det negativa kvalstrecket tar han ingen notis om.

– Nej, det lägger jag ingen kraft på utan det handlar om att vinna varje match och till slut – tabellen efter 30 omgångar.

Med Dusan Djuric alltjämt ur spel blir både laget och truppen densamma, där Viktor Ljung dock är i full träning och ska spela U21-matchen mot just Mjällby på tisdag.

ANNONS

Startelvan: Malkolm Nilsson Säfqvist – Edvin Kurtulus, Andreas ”Ante G” Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Thomas Boakye, Joel Allansson, Amir Al-Ammari, Emil Tot Wikström – Mikael Boman, Marcus Antonsson.

ANNONS