Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Taktiker. Med de nya dragen hoppas HBK-tränaren Igor Krulj kunna överraska Gif Sundsvall.

MATCHDAGS: Det blir HBK-tränarens ess i rockärmen

Halmstads BK:s tränare Igor Krulj har funderat färdigt på startelvan till sexpoängsmatchen mot Gif Sundsvall. Och det är ett oväntat drag som förhoppningsvis ska ge den första trepoängaren sedan premiären i april.

För Igor väljer att i sin 4–2–3–1-uppställning bänka Alexander Ruud Tveter. Men ersättaren är inte den förväntade utan – Aboubakar Keita som tar ett kliv upp i banan från sin position som balansspelare.

– Det är för att kunna sätta ännu högre press på Sundsvall som gärna vill spela sig upp. Då vill vi styra upp det centrala mittfältet genom att bita till tidigt i Sundsvalls uppspelsfas och i den rollen passar Keita bättre, förklarar HBK-tränaren det intressanta draget.

Samtidigt innebär det att Ivo Pekalski är tillbaka i startelvan som balansspelare ihop med Marcus Mathisen.

Alexander Berntsson är också tillbaka i startelvan som mittback bredvid Fredrik Liverstam.

– Det är enorm konkurrens mellan ”Berra” och Marcus (Johansson). Men i det här fallet kommer Sundsvall troligtvis bara att komma med en spelare centralt vilket gör att det fysiska spelet inte blir lika tungt som senast mot IFK Göteborg och då kan Berntssons passningsfot passa bättre.

Stenhård konkurrens är det också om den högra mittfältspositionen mellan Nikolai Alho och Gabriel Gudmundsson där Krulj återigen väljer finländaren trots Gudmundssons vassa inhopp på sistone.

– Även om tajmingen i löpningarna inte var den bästa senast med lite väl många offsideavblåsningar så löpte Niko ofta rätt, men fick tyvärr inte de bästa bollarna att jobba med. Fast ”Gabbe” närmar sig nu för varje träning och match, medger Igor.

Efter aktivering och matchgenomgång på förmiddagen var det sedan mat och vila som stod på agendan innan laget tog sig till arenan.

HBK möter ett tilltufsat Gif Sundsvall med fem raka förluster, försvarschefen Marcus Danielsson avstängd och krav bland supportrarna på tränaren Joel Cedergrens avgång.

– Det gäller att se upp med Smajl Suljevic som styr spelet och (Linus) Hallenius som ständigt löper i djupled. Sundsvall vill fylla på med mycket folk och då kommer också möjligheterna till omställningar som vi ska utnyttja.

– Att göra första målet är också väldigt viktigt för det gäller att inte ge Sundsvall chans att känna trygghet och få tillbaka självförtroendet, förklarar Krulj.

Startelvan: Isak Pettersson – Jesper Westerberg, Fredrik Liverstam, Alexander Berntsson, Andreas Bengtsson – Ivo Pekalski, Marcus Mathisen – Nikolai Alho, Aboubakar Keita, Sead Haksabanovic – Fredrik Olsson.

Avbytare: Alexander Ruud Tveter, Gabriel Gudmundsson, Marcus Johansson, Rebin Asaad, Kosuke Kinoshita, Adnan Kojic, Malkolm Nilsson.

Fler lokala sportnyheter hittar du här