Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Matchdags: Ändringen – en nyckel i HBK:s segerjakt

Rasmus Wiedesheim-Paul är tillbaka i startelvan för HBK.
Då ser Magnus Haglund ett bättre djupledsspel som nyckeln för att besegra Gais i högsommarvärmen.
– Vi vill verkligen kommer tillrätta med att löpa mycket i djupled igen och skapa målchanser den vägen, säger HBK:s manager.

Efter 0–0 mot Ljungskile förra lördagen har Halmstads BK fått en välbehövlig vecka att återhämta sig och gnugga på spelet på träningsplanen.

– Det har varit bra med lite återhämtning efter tufft matchande med tre matcher på åtta dagar. Vi har kunnat träna på både vårt anfalls- och försvarsspel som vi har kört igenom, säger HBK:s manager Magnus Haglund.

I kväll väntar 13-placerade Gais på Örjans Vall – i högsommarvärme.

– Det blir en faktor. De spelare som tål det bättre än andra kommer ha nytta av det, utan tvekan, konstaterar Haglund som poängterat vikten av att dricka extra mycket vatten och hålla sig i skuggan eller inomhus.

– Men rent taktiskt gör vi inga anpassningar.

Wiedeshiem-Paul tillbaka i startelvan

Truppen är samma som senast, men i startelvan är Rasmus Wiedesheim-Paul tillbaka bredvid Mikael Boman i anfallet i stället för Sadat Karim. HBK:s skyttekung gjorde mål både i hemma- och bortamötet med Gais i fjol, men stod över mot Västerås och började på bänken mot Ljungskile efter den smäll mot huvudet han fick mot Akropolis.

– Det är en spelare som dels har gjort sju mål för oss och är en naturlig målskytt och som erbjuder oss ett naturligt djupledsspel. Dessutom kan han skapa målchanser på egen hand i straffområdet med bollen.

Just djupledsspelet är något som HBK lagt extra fokus på i förberedelserna efter en lite sämre insats offensivt mot Ljungskile senast där det fanns tendenser till sega ben på vissa håll efter tätt matchande.

– Vi vill få igång våra löp i djupled igen som vi var bra på i väldigt många omgångar och som öppnar upp motståndarnas försvar. Vi vill verkligen komma tillrätta med att löpa mycket djupled igen och kunna få isär motståndarna och skapa målchanser den vägen, säger Magnus Haglund.

Gais förväntar sig anstormning

Gais, som saknar avstängde August Wängberg, har haft stora problem med målskyttet under första tredjedelen av Superettan och bara gjort nio mål på tio matcher.

Magnus Haglund lägger ingen större vikt vid det som varit utan varnar för att Gais har flera bra spelare i sin trupp, bland andra Mervan Celik som har varit involverad i fem av lagets mål.

– Det är ett lag med många skickliga spelare som har spelat på en bra nivå och som har en bra tränare också. Över tid kommer de bli bra.

Gais tränare Stefan Jakobsson säger till GP att han förväntar sig en anstormning av HBK i inledningen av matchen.

– Jag tror han förväntar sig rätt. Vi vill inleda matcherna som alltid, med att ta initiativet helt enkelt.

Så ställer HBK upp

Malkolm Nilsson Säfqvist – Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Samuel Kroon, Joel Allansson, Dusan Djuric, Thomas Boakye – Mikael Boman, Rasmus Wiedesheim-Paul.

LÄS MER: Direktrapportering: HBK jagar tre poäng mot Gais

LÄS MER: HBK:s kontinuitet i en klass för sig: ”Kan vila när jag inte spelar mer”

LÄS MER: Positivt skadebesked för HBK inför Gais-matchen

Fler lokala sportnyheter hittar du här

 

Ladda ner vår nyhetsapp!
1. Sök på ”Hallandsposten” i App Store eller Google Play.
2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.
3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.
4. Därefter påbörjas nedladdningen.
5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.
6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.
Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet!