Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Kvar i HBK. Efter pappersstrul som gjorde att övergången till Öster aldrig gick igenom tar Malkolm Nilsson nu upp konkurrensen med övriga målvakter i Halmstads BK.

Malkolm Nilsson stoppad från spel

I lördags skulle det ha varit säsongspremiär för Malkolm Nilsson mot Prespa Birlik, utlånad året ut av Halmstads BK till division 1-laget Östers IF. Men efter pappersstrul är han nu inte spelklar för Växjöklubben förrän – i mitten av juli.

– Sjukt tråkigt naturligtvis, säger Malkolm som var tänkt att bli förstemålvakt i Öster medan veteranen Rasmus Rydén skulle vara back up och målvaktstränare.

Det är övergångshandlingarna till Svenska fotbollförbundet som försvann någonstans på vägen och därför aldrig anlände i tid innan transferfönstret bommade igen.

– Jag har inte orkat att lägga ner någon energi på vems fel det är utan har tränat och försökt behålla fokus på fotbollen och att försöka behålla spelglädjen mitt i allt strul, säger ”Malle”.

In i det längsta har han, Öster och HBK hoppats att begäran om dispens skulle gå igenom men...

– I torsdags fick vi ett nej trots att allt är påskrivet och klart och alla parter är nöjda. Frågan är väl inte helt död eftersom den ska överklagas, men det är lika bra att vara inställd på att spela våren i Halmstad.

Det var i mars som den 22-årige målvakten skrev på ett låneavtal säsongen ut med Öster för att få speltid, där HBK i Stojan Lukic och Isak Pettersson också redan hade två målvakter.

Han finns också med på Östers lagbild inför kommande säsong och spelade även genrepet.

Men sedan var det tvärstopp.

– Jag har ju på pappret uppenbarligen inte tillhört någon annan klubb än HBK så nu är det fullt fokus där. Om det sedan blir i A-laget eller U21-laget är upp till tränarna.

Därför tränade ”Malle” under måndagen med U19-laget ihop med bland annat Jesper Westerberg och Ivo Pekalski medan U21-laget hade match mot Gais.

– Det blir först klart till sommaren. Oerhört tråkigt, kommenterar Östers tränare Thomas Askebrand pappersstrulet till Vxonews.se som gör att Rasmus Rydén ändå blir ordinarie Öster-målvakt.

Men om det blir Öster för Nilsson när transferfönstret öppnar i juli är inte helt spikat.

– Jag får se var jag hamnar till sommaren. Det kan också bli någon annan klubb eller så blir jag kvar i HBK

– Visserligen är kontraktet med Öster på ett år, men det kan HBK bryta om det händer något med de andra målvakterna, förklarar ”Malle”.

Fram till dess är han redo att ta upp konkurrensen med Lukic och Pettersson i HBK.

– Jag är här för att spela och känner mig i bättre form än någonsin.