Shkodran Maholli är tillbaka i svensk fotboll efter det exotiska proffsäventyret på Maldiverna. Nu väntar spel med Brage i Superettan.
Shkodran Maholli är tillbaka i svensk fotboll efter det exotiska proffsäventyret på Maldiverna. Nu väntar spel med Brage i Superettan. Bild: Kenta Jönsson/arkiv

Maldiverna var inget paradis – här är ex-HBK:arens nya lag

Proffsäventyret i semesterparadiset Maldiverna kom av sig. Nu är förre HBK-anfallaren Skhodran Maholli tillbaka i Sverige – och är klar för Superettanjumbon Brage.
– Ska jag vara ärlig så vet jag inte alls var jag står nu, men jag vet vad jag vill, säger han.

ANNONS
LocationBorlänge||

Det var i mars i år som Shkodran Maholli, 28, skrev på för Super United Sports i den maldiviska ligan.

Men tiden i det sydostasiatiska öriket blev inte alls som han hade tänkt sig utan han fick begränsat med speltid innan säsongen stängdes på grund av coronapandemin.

– Självklart var det äventyret som lockade. Jag hade tackat nej till några Superettan-klubbar redan då och jag tänkte att om jag inte tackar ja så kommer jag ångra mig framöver. Men nu har jag gjort det och lagt det bakom mig, säger Shkodran Maholli till Borlänge Tidning.

Hyltebrukskillen gjorde allsvensk debut i Halmstads BK som 17-åring 2011. Han lämnade vintern 2015/16 och har därefter även representerat Åtvidaberg, Häcken, Sirius, danska Silkeborg och Helsingborgs IF.

ANNONS

Nu blir IK Brage nästa klubbadress. Han presenterades på torsdagen och kontraktet är på två och ett halvt år.

– Nu var jag trött på att skriva korttidsavtal, så nu har jag skrivit ett längre här, för att ta mig den tid jag behöver för att komma tillbaka, säger han till Borlänge Tidning och fortsätter:

– Ska jag vara ärlig så vet jag inte alls var jag står nu, men jag vet vad jag vill. Komma i gång, börja göra mål och hitta min gamla form.

Brage ligger sist i Superettan med bara två segrar på de elva första omgångarna. I omstarten den 17 juli väntar Gais på bortaplan.

LÄS MER:Shkodran Mahollis exotiska flytt – ska spela i Maldiverna

ANNONS