HBK:s manager Magnus Haglund räknar med en ny svår uppgift i andra seriefinalen mot Degerfors.
HBK:s manager Magnus Haglund räknar med en ny svår uppgift i andra seriefinalen mot Degerfors. Bild: Roger Larsson

Magnus Haglunds viktiga punkter inför seriefinalen

Här är senaste nytt inför Halmstads BK:s toppmöte mot Degerfors

ANNONS
LocationÖrjans Vall||

Matchguide

Fotboll: Superettan

HBK–Degerfors

Örjans vall, måndag kl 19.00

Läget i lagen

HBK: Slog Degerfors borta med 2–0 förra helgen och tar vid en ny seger över serieledningen i Superettan. Men managern Magnus Haglund kan tvingas mönstra en delvis ny anfallsbesättning i seriefinalen. Mikael Boman (sjuk) stod över söndagsträningen och betecknas som ett frågetecken. I övrigt finns inga nya skador.

Degerfors: Är Superettans målgladaste lag (29), men har näst bäste målskytten Victor Edvardsen (sju mål) avstängd sedan han dragit på sig sitt fjärde gula kort för året i hemmamötet med HBK. Tänkbara vikarier i tremannaanfallet är Ferhad Ayaz och Marcus Astvald. I övrigt rapporteras truppen vara skadefri.

ANNONS

Lagen

HBK (preliminärt): Malkolm Nilsson Säfqvist – Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Samuel Kroon, Dusan Djuric , Joel Allansson, Thomas Boakye – Mikael Boman, Rasmus Wiedesheim-Paul.

Degerfors (preliminärt): Jeffrey Gal – Daniel Janevski, Oliver Ekroth, Sebastian Ohlsson – Erik Lindell, Adam Carlén, Christos Gravius, Gustav Granath – Johan Bertilsson, Villiam Dahlström, Ferhad Ayaz.

Tränarsnack

Magnus Haglund, manager i HBK:

– Nycklarna är samma saker som senast: att vi sätter vår press på samma sätt och får tag i dem, som vi fick inte minst i första halvlek då vi satte en ganska tydlig prägel på matchbilden. Det blir viktigt att jobba hårt för att försöka göra det igen.

– Vi får så klart göra en väldigt bra match för att vinna. Vi behöver prestera väldigt bra i vårt försvars- och anfallsspel för vi möter ett jättebra lag. Vi är de två bästa lagen så här långt i serien så det är klart att det blir en jättetuff match.

– Det finns många saker att se upp med hos Degerfors. De har ett bra djupledsspel och ett vändningsspel, inläggsspel, som är starkt. Det gäller att hantera alla de bitarna. Det gjorde vi väldigt bra i Degerfors, men vi blev väldigt ansatta under sista kvarten. Det är en jättetuff match.

ANNONS

HP:s bolljakt

Topp fem efter 15 omgångar:

1) Andreas Johansson 48 (15/3,2)

2) Joseph Baffo 45 (15/3,0)

3) Joel Allansson 41 (15/2,7)

4) Malkolm Nilsson Säfqvist 37 (15/2,4)

4) Samuel Kroon 37 (15/2,4)

(Siffrorna står för totalpoäng, antal matcher och snittpoäng.)

Övriga matcher

Måndag: Västerås SK–Dalkurd.

Fredag: Akropolis–Öster, Trelleborgs FF–Brage, Dalkurd–Umeå, Örgryte–Ljungskile.

LÄS MER:Statistiken som talar för HBK – och mot Degerfors

LÄS MER:Efter succémånaden – Nilsson Säfqvist historisk pristagare

ANNONS