Samuel Kroon var Umeås näst bäste målskytt i division 1 i fjol med nio mål. Nu återvänder han till sin gamla hemmaarena med HBK.
Samuel Kroon var Umeås näst bäste målskytt i division 1 i fjol med nio mål. Nu återvänder han till sin gamla hemmaarena med HBK. Bild: Krister Andersson/Bildbyrån/arkiv

Magnus Haglund: ”Det får vi hantera och stoppa”

Halmstads BK reser på säsongens längsta bortamatch på söndag mot Umeå FC. Här är senaste nytt inför matchen.

ANNONS
LocationÖrjans Vall||

Umeå Energi arena, söndag kl 14.30

Läget i lagen

HBK: Mikael Bomans stukade fot testas på lördagsträningen. Joseph Baffo och Emil Tot Wikström, som också tvingades bryta onsdagsmatchen mot Norrby (3–0), ska emellertid kunna spela. HBK och Umeå har inte mötts ofta på senare år. I Allsvenskan 1996 vann lagen respektive hemmamatch med 2–1. I Superettan 2012 vann HBK båda matcherna med 4–0 borta och 3–0 hemma.

Umeå: Nykomlingarna har saknat norsk-ugandiska anfallsduon Bajram Ajeti och Alexis Bbakka på grund av skador i de senaste matcherna och har tvingats gå mållösa från två kamper i rad: 0–0 mot Öster och 0–1 mot Degerfors. Båda kan vara tillbaka mot HBK. Umeå gjorde enligt lokalpressen en mycket blek insats i Degerfors i tisdags.

ANNONS

Lagen

HBK (preliminärt): Malkolm Nilsson Säfqvist – Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Samuel Kroon, Joel Allansson, Dusan Djuric, Emil Tot Wikström – Mikael Boman, Rasmus Wiedesheim-Paul.

Umeå (preliminärt): Viktor Frodig – Aurélien Norest, Dillan Ismail, Jens Stigedahl – Nicklas Raaholt, Enis Ahmetovic, Emmanuel Yeboah, Beneyam Demte, Soya Takahashi – Timothy McNeil, Deniz Yaldir.

Tränarsnack

Magnus Haglund, HBK:

– Det är en intressant match. Umeå är ett lag som kommer upp med självförtroende från division 1 och som ändå har gjort det ganska bra, varit involverade i många jämna matcher och tagit en seger och några poäng till. Det är 3–5–2-lag som har en idé om att spela nerifrån som vi får hantera och stoppa på deras konstgräs. Jag tror att det blir en tuff match, det är känslan.

– Jag tycker att vi inte riktigt sätter matchplanen under första kvarten (mot Norrby). Sedan gör vi det väldigt bra. Så vi behöver ha en distinktare inledning på matchen.

HP:s bolljakt

Topp fem efter fem omgångar:

1) Joseph Baffo 17 (5/3,4)

1) Dusan Djuric 17 (5/3,4)

3) Andreas Johansson 16 (5/3,2)

4) Rasmus Wiedesheim-Paul 15 (5/3,0)

5) Mikael Boman 14 (5/2,8)

(Siffrorna står för totalpoäng, antal matcher och snittpoäng.)

ANNONS

Övriga matcher

Lördag: Jönköping–Degerfors, Örgryte–Gif Sundsvall.

Söndag: AFC Eskilstuna–Brage, Västerås SK–Ljungskile.

LÄS MER:Viktiga HBK-duon kunde inte träna på fredagen

Följ matchen på hallandsposten.se

Söndagens tablå:

Kl 13.00: HP avslöjar HBK:s startelva och bjuder på exklusivt försnack med managern Magnus Haglund.

Kl 14.15: Liverapporten startar. Följ matchen minut för minut, kommentera och chatta med reportrarna.

Efter matchen: Sajten uppdateras med texter från matchen och webbexklusiva betyg på alla HBK-spelarna.

ANNONS