Måltorkan oroar inte Boman: ”Absolut ett fall framåt i dag”

Halmstads BK har inte gjort mål på över tre timmars fotboll – och inte vunnit på åtta matcher. Men höstens målspruta Mikael Boman, 32, tycker att det går åt rätt håll med den allsvenska premiären bara två veckor bort.
– Det var absolut ett fall framåt i dag, säger HBK-anfallaren.

ANNONS
LocationSkedalaheds IP||

Träningsmatch

HBK 0

Kalmar FF 0

Halmstads BK spelade 0–0 för andra träningsmatchen i rad mot allsvenska kollegan Kalmar FF. Nu återstår bara genrepet borta mot Elfsborg på långfredagen.

Blåsvarta chanser saknades dock inte mot Kalmar – och det är det, ihop med att HBK nu har trappat ner på sin tuffa försäsongsträning med sikte på seriestarten, som får Mikael Boman att ändå se rätt så ljust på tillvaron.

– Det kändes ganska bra. Det var svårspelat, första matchen på gräs, hoppigt och studsigt och en jobbig vind. Men i framför allt första halvlek så skapar vi ganska mycket målchanser. Tyvärr får vi inte dit den i dag, säger han.

ANNONS

Räddades på mållinjen

Boman var själv nära att spräcka nollan med ett skott som räddades på mållinjen av Kalmars mittfältsveteran Romario. Han var också nära att nå returen efter att Kalmars målvakt Lucas Hägg-Johansson tippat comebackande Samuel Kroons frispark i ribban.

– Jag tycker absolut att det var ett fall framåt jämfört med de senaste matcherna i dag. Vårt presspel biter bättre, det känns som att vi tar mer löpmetrar, vi är lite mer framåtlutade och skapar fler målchanser. Det är bara att bygga vidare nu, menar Mikael Boman.

Kalmar kunde dock också ha gjort mål. HBK-målvakten Malkolm Nilsson Säfqvist räddade en straff från Piotr Johansson precis före pausen varpå smålänningarna var det bättre laget i andra halvlek – innan HBK reste sig igen och så när hade snott åt sig segern med ett sent skott tätt utanför av Thomas Boakye.

”Vi snackade lite om det”

Malmö FF-lånet Marcus Antonsson spelade hela matchen i HBK:s anfall, men var aldrig riktigt nära att spräcka sin målnolla. Tajmingen mellan honom och Mikael Bomans många skarvningar fanns heller inte där.

– Vi snackade lite om det, säger Boman.

– Jag kände att jag hade övertag på min back i de duellerna i dag, men någon gång kommer bollen lite fel till honom och någon gång ligger han lite fel. Men det är smådetaljer som blir bättre ju mer man tränar och spelar ihop.

ANNONS

Du hade ont i ena knäet i slutet av första halvlek?

– Det var ingen fara. En liten smäll bara, så det var lugnt.

LÄS MER:Nollan som gladde Haglund: ”Fundamentet för vår framgång”

Fakta: Så spelade HBK

Malkolm Nilsson Säfqvist – Thomas Boakye, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Samuel Kroon (Phi Ofosu-Ayeh, 80), Joel Allansson, Erik Ahlstrand (Amir Al-Ammari, 64), Emil Tot Wikström (Simon Lundevall, 72) – Mikael Boman (Sadat Karim, 81), Marcus Antonsson.

TV: Se höjdpunkterna från matchen:

TV: HP direktsände HBK:s match mot Kalmar – se hela matchen i repris här

ANNONS