Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/10

Måltorkan över men ny HBK-förlust

Inhopparen Kosuke Kinoshita satte stopp för måltorkan efter nio timmar och nio minuter, men Halmstads BK gick på ännu en allsvensk mina när Hammarby tog tredje 08-segern inom loppet av tre veckor på Örjans vall.

Allsvenskan
HBK   1
Hammarby   2

– Jag är glad för att ha gjort mitt första mål i Allsvenskan, men vi måste göra fler. Vi behöver trepoängare, säger Kosuke Kinoshita.

Den 22-årige japanen reducerade till 1–2 med fyra minuter kvar av ordinarie tid efter att ha sprungit runt Hammarbyförsvaret och krutat in bollen vid närmaste stolpe.

– För mig personligen var målet bra för självförtroendet. Efter det röda kortet (mot Jönköpings Södra) har jag haft problem mentalt och pratat mycket med tränarna.

Nu fick ”Koske” hoppa in efter att ha varit bänkad i förlustmatchen mot AIK. Han ersatte Nikolai Alho och var bara inne på planen i fem minuter innan målet kom.

Men det hjälpte inte HBK, som efter en mardrömsstart hamnade i underläge med 0–2 redan efter elva minuter.

Båda gångerna var det Jiloan Hamad som hittade rätt och gjorde sina första mål i allsvenskan för Hammarby.

Först lyckades han peta bollen förbi Isak Pettersson i sjätte minuten sedan Marcus Mathisen missat i försvarsspelet och strax därpå krutade han in mål nummer två med ett välplacerat volleyskott efter att Björn Paulsen nickat fram bollen.

– Vi började riktigt dåligt. Det kändes som om vi hade svårt att komma i gång och inte var redo för matchen. Hammarby vann ju alla duellerna i början, analyserar danske Mathisen, som den hjälpgumma han är i laget nu var tillbaka på högerbacken efter några mindre lyckade insatser som central mittfältare.

Ytterligare mål för stockholmarna låg i luften och de flesta bland de 5201 personerna trodde nog att det blev 0–3 när Arnor Smarason höll sig framme efter en stolpretur (nick av Paulsen), men domaren blåste av för offside.

HBK fick lite mer tryck framåt i slutet av första halvlek och vaskade fram några hyggliga lägen. Alho sköt tungt från distans och Marcus Johansson fick läge med både huvud och fötter framför Bajens mål.

Men någon nätkänning blev det inte och trots att hemmalaget efter paus fortsatte att ha mycket boll hände det inte så mycket mer än några halvfarliga inlägg och några skott utifrån av Aboubakar Keita, som på nytt var riktigt duktig på innermittfältet.

Målet tände ett visst hopp om poäng och HBK försökte komma med en sista offensiv. Bajen höll dock undan.

– Vi har ingen riktig tur just nu. Hammarby hade tre lägen i första halvlek och gjorde två mål, men det är skillnad på att spela i Superettan och i Allsvenskan. I den här ligan blir man hårt straffad för misstagen, säger Mathisen.

Han fortsätter:

– Men mentalt var det jäkligt viktigt att vi äntligen fick slut på måltorkan. Det hade känts hopplöst, för att inte säga omöjligt att göra mål, om vi inte hade hittat rätt i dag heller.

Senaste matchen som HBK gjorde mål var i bortapremiären mot Jönköping Södra den nionde april.

Fler lokala sportnyheter hittar du här