Målskytt i onsdags – nu förlänger Tot Wikström med HBK

Emil Tot Wikström spikade HBK:s seger mot Umeå i onsdags. Nu har mittfältstalangen förlängt sitt kontrakt med HBK.
– Han går en väldigt intressant framtid till mötes, säger HBK:s manager Magnus Haglund.

ANNONS
LocationÖrjans Vall||

Den Snöstorp Nyhem-fostrade yttermittfältaren har startat tio matcher den här säsongen och gjort två mål och tre assist.

Nu står det klart att han förlänger med HBK till och med säsongen 2023.

– Jag såg hela förra året att det fanns mycket i Emil och under hösten tyckte jag att det skedde ganska stora framsteg med starka inhopp. Sedan vi började i januari i år har han flyttat fram sina positioner och utvecklat både sitt anfalls- och försvarsspel, säger Magnus Haglund.

Han ser en ljus framtid för 20-åringen som är inne på sin tredje säsong i A-truppen.

– Emil har stor utvecklingspotential. Han har något som är svårt att htita, en spelare som kan slå ut sin motståndare och har fart. Dessutom kan han avsluta med båda fötterna. Han går en väldigt intressant framtid till mötes.

ANNONS

Emil Tot Wikström säger till HBK:s hemsida:

– Jag är bara otroligt glad och det känns skönt att ha det klart. Nu kan jag fortsätta fokusera på fotbollen, säger en nöjd Emil.

Ny förlängning kan komma nästa vecka

HBK har nu förlängt kontrakten med Malkolm Nilsson Säfqvist och Emil Tot Wikström. Nästa vecka kan ytterligare en signatur vara på plats.

– Vi har lite bättre överblick på den ekonomiska situationen nu. Det kommer sannolikt jobbas fram något mer nästa vecka, säger Magnus Haglund.

LÄS MER:Tot Wikström: ”Skönt att få göra ett ”Ralle-mål””

ANNONS