Målskyttens kritik efter HBK:s kryss: ”Många domslut som gick deras väg”

Emil Tot Wikström bjöd på ett vackert solomål mot IFK Göteborg och visade att fjolårsformen är intakt. Sedan tvingades yttermittfältaren kliva av skadad för andra gången på tre matcher – och var efteråt missnöjd med domsluten.
– Det var lite för många domslut som gick Göteborgs väg, säger målskytten.

ANNONS
|

IFK Göteborg 1

Halmstads BK 1

Halmstads BK:s segersvit stannade på tolv raka matcher.

Men den obesegrade sviten växte till 13 efter att HBK spelat 1–1 med mersmak borta mot IFK Göteborg på ett isande kallt Valhalla IP.

HBK, som gjort sju mål i de två första träningsmatcherna mot IFK Värnamo och Falkenbergs FF, behövde bara sju minuter på sig innan man tog ledningen.

Joel Allansson, tillbaka i startelvan och en av planens bästa, klackade snyggt fram bollen till Emil Tot Wikström.

Höstens succéspelare tog med sig bollen in i plan, förbi ett par IFK-spelare vid straffområdesgränsen innan han prickade in 1–0 med ett lågt skott vid bortre hörnet.

ANNONS

– Det är en rätt bra passningsyta där, men jag ser knappt någon spelare för solen så jag tar fram den själv, ser en yta och avslutar i bortre, säger målskytten nöjt.

Tot Wikström: ”Han bara köttar på”

HBK dominerade den första kvarten med sin aggressiva press och hade full kontroll på IFK Göteborg som inte fick iväg ett enda skott på mål i första halvlek. I stället var Sadat Karim ett par decimeter ifrån att göra 2–0 precis innan paus men sköt tätt utanför.

För Emil Tot Wikström tog dock matchen slut redan efter 40 minuter efter att mittfältaren blivit hårt tacklad av en IFK-spelare. En tackling som skapade irritation i HBK-lägret.

– Jag lyfter bollen över honom, men han bara köttar rakt på. Det var en onödig tackling, men de (domarna) ville inte ens ha frispark. Det var lite för många domslut som gick Göteborgs väg.

Det var andra matchen av tre som Emil Tot Wikström tvingats bryta i förtid.

– Det är väl så på försäsongen. Alla vill visa vad de går för och går kanske extra tufft in.

Från bänken fick en huttrande Tot Wikström se IFK Göteborg rycka upp sig direkt efter paus och även trycka in 1–1 genom 18-årige Alfons Nygaard efter drygt en timme. Ett anfall där flera HBK:are signalerade för offside.

ANNONS

HBK kom dock tillbaka och Mikael Boman hade det bästa läget att sätta 2–1 med kvarten kvar.

– Vi gör det bra. Vi har någon period där de har bollen framför oss men de har inte jättemycket chanser. Vi håller oss i de rätta positionerna och det här var definitivt ett steg framåt från Falkenbergsmatchen, säger Tot Wikström som ändå grämde sig över att det inte blev seger.

FAKTA Så spelade HBK

Malkolm Nilsson Säfqvist – Phil Ofosu-Ayeh (ut 77, Isac Larsson), Andreas Johansson (77, Edvin Kurtulus), Joseph Baffo (77, Alexander Berntsson), Andreas Bengtsson (62, Thomas Boakye)– Samuel Kroon, Joel Allansson, Erik Ahlstrand (62, Dusan Djuric), Emil Tot Wikström (40, Simon Lundevall)– Mikael Boman (85, Alexander Johansson), Sadat Karim (62, Alhassan Haestad Kamara).

Haglund nöjd med insatsen

För HBK:s manager Magnus Haglund var insatsen mot Blåvitt ett nytt kvitto på att laget ligger i fas.

– Ja, vi ligger där vi tänkt oss. Vi puttar processen framåt och får saker mer och mer på plats, säger Haglund som var särskilt nöjd med lagets första kvart.

– Otroligt bra matchinledning från vår sida där vi sätter alla bitar på plats och dominerar med eftertryck. IFK justerar och sätter ner många spelare runt våra forwards så det blir ett tag där vi inte får tag i dem. Sedan justerar vi och vrider tillbaka matchbilden igen. Vi gör en väldigt bra första halvlek.

– Totalt sett gör vi en stark match. Vi fick jobba med våra saker mot ett starkt motstånd. Det var en bra dag.

Magnus Haglund passade på att berömma både målskytten och hans ersättare, Simon Lundevall.

ANNONS

– Emil såg vass ut medan Lundevall nu fick spela lite längre och visade glimtvis fina takter när han fick spela lite mer än i tidigare matcher i år.

Nästa lördag väntar ett nytt Hallandsderby för HBK mot Varbergs Bois. En match som kan komma att flyttas till Borås på grund av bristen på uppvärmda konstgräsplaner i Halmstad.

Då räknar Emil Tot Wikström med att vara redo för spel igen.

– Ja, det tror jag.

HP I GÖTEBORG

LÄS MER:HBK tvingas träna inomhus – Haglund missnöjd: ”Allvarligt”

LÄS MER:Phil Ofosu-Ayeh spelar för en framtid i HBK: ”En del tror kanske att jag är slut som spelare...”

ANNONS