Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Lundberg ny HBK-kapten

Tommy Jönssons tid som lagkapten är över. Tränare Lasse Jacobsson ger i år Johnny Lundberg det betydande ansvaret. Dessutom har Jacobsson nu fått upp ögonen för en ny spanjor.

När Halmstads BK i lördags mötte Nordsjälland i lagets första träningsmatch för decenniet så var det två skåningar som bildade mittbackslås. Men Tommy Jönsson, som varit den som har burit kaptensbindeln vid säsongsstarterna under flertalet år, var inte den som var kapten.

Numera är det Johnny Lundberg som bossar i laget.

– Det fanns olika anledningar till att vi valde Johnny. Han är en ledargestalt och vi börjar om lite på nytt nu. Sedan har han ett långt kontrakt, har varit lagkapten tidigare (2005/2006 i Landskrona Bois) och han kändes dessutom helt given som mittback och är en spelare vi vill bygga laget kring, motiverar Lasse Jacobsson.

Johnny, som värvades till HBK från danska Nordsjälland i slutet av juli förra året, är hedrad över utnämningen.

– Det känns mycket bra. Det är stort att få bära kaptensbindeln i Halmstad, väldigt stort. Det var även ett av mina mål när jag kom hit och jag ska ta mitt ansvar, kommenterar 28-åringen från Landskrona.

Vad kan du bidra med som kapten?

– Jag ska gå längst fram i laget och ta det där extra ansvaret. Visa att nu kör vi hårt här. Sen är jag väl en kille som går bra med alla och jag är nog rätt bra på att peppa, vilket jag tror är viktigt, säger Lundberg som tror på ett ljust 2010 för hans HBK.

– Jag tycker vi är bättre i år fotbollsmässigt. Flera spelare har redan tagit steg framåt och det känns som att många vill visa att vi ska hamna bättre i år. Förra året var en besvikelse.

Du imponerade på många när du väl fick spela mittback förra året, har du ännu mer att ge i år?

– Jag vill utvecklas hela tiden och det nya spelsystemet passar mig perfekt. Nu spelar vi mycket på marken, vilket vi gjorde när jag var i Danmark. När jag kom hit var det frustrerande att vi bytte till att spela mycket långbollar. Det här passar oss bättre.

Efter 1–1-matchen mot Nordsjälland for Lars Jacobsson till Barcelona för att samtala med samarbetsklubben Espanyols sportchef Ramon Planes samt studera potentiella spelarlån.

Tidigare har anfallaren Marc Pedraza, mittfältaren Juan José ”Juanjo” Ciércoles Sagra samt mittbacken Victor Ruiz gjort starka intryck på Jacobsson. Nu imponerade ytterligare en spelare – José Antonio Méndez Monroy, eller kort och gott ”Canario” som 20-åringen kallas.

– En mittfältare med offensiva egenskaper. Bra med boll, teknisk, snabb och tillräckligt bra i defensiven. Han nickade dessutom in 1–0-målet i matchen som jag såg (Espanyol B-Mallorca B), berättar Lasse och fastslår:

– Nu har vi ytterligare ett alternativ.

Fler lokala sportnyheter hittar du här