Ljung tillbaka i matchspel: ”Det var hur kul som helst”

Viktor Ljung var tillbaka på fotbollsplanen när Halmstad U21 gästade Falkenbergs U21 under måndagskvällen. Ytterbacken fick en dryg halvtimmes spel och kände sig pigg efter matchen.

ANNONS
|

För första gången på fem och en halv månad fick HBK:s Viktor Ljung speltid i en match igen.

Ytterbacken, som drog på sig karriärens andra korsbandsskada under en träning i Kombihallen i februari, var tillbaka på fotbollsplanen i matchsammanhang när HBK:s U21 gästade Falkenberg i ett träningsmöte.

Ljung fick en dryg halvtimmes spel innan han byttes ut.

– Det var hur kul som helst att få spela match igen efter att man har varit borta ett tag, konstaterar han piggt efter matchen, och fortsätter:

– Det kändes helt okej med de första trettio minuterna jag fick. Det var bestämt sedan innan att jag skulle spela en halvtimme.

ANNONS

Hade du kunnat spel mer?

– En halvlek eller 55 minuter hade jag nog klarat, men jag får följa Simons (Bakkioui, HBK:s sjukgymnast) råd eftersom det fortfarande är han som bestämmer, säger Ljung och skrattar.

Hur kändes knät?

– Knä och kropp kändes så bra som de kan göra. Knäskador är aldrig roliga men jag har jobbat på bra nu i fem och en halv månad. Från början är det alltid jättetufft mentalt att försöka komma tillbaka, men det är bara att träna på och lägga ner de timmarna som krävs och det har jag gjort. Det har varit ett hårt jobb från det att jag fick beskedet, säger han och blickar framåt.

– Jag ser verkligen fram emot när jag kan vara med och konkurrera om en plats i a-laget igen. Det är inte så många U21-matcher framöver och det är synd, men jag får ta de minuter jag får och kriga på på träningarna så kanske jag kan få vara med i a-laget också.

Träningsmatchen då?

Den vann till slut Halmstad efter ett mål i andra halvlek genom Alexander Johansson.

– Det var ett snyggt mål, säger Ljung som fick se lagkamraterna jubla från sidan av planen.

ANNONS

HBK skapade annars en hel del chanser där bland andra Emil Tot Wikström hade ett klockrent avslut i stolpen i den första halvleken.

Hemmalaget Falkenberg skapade också en del halvchanser men lyckades inte överlista Malte Påhlsson i HBK-målet.

– Det var en bra match och det var skönt att vi kunde vinna den, konstaterar Viktor Ljung.

ANNONS