Liverstam och Berntsson förlänger med HBK

Två försvarare – två nya kontrakt. På fredagen förlängde Halmstads BK med Fredrik Liverstam och Alexander Berntsson. Dessutom är Andreas Bengtsson nära att skriva på.

ANNONS
|

Det har varit intensiva dagar för Janne Jönsson sedan HBK slog ut Helsingborg i kvalet och säkrade en plats i Allsvenskan 2017.

Stojan Lukic har lämnat för Örgryte och veteranerna Kristoffer Fagercrantz och Antonio Rojas fick inga nya kontrakt, men på fredagen kom positiva nyheter då Liverstam och Berntsson kom överens om en fortsättning i klubben.

Bara Liverstam var på plats på pressträffen i Kombihallen och avslöjade då att han inte ville avsluta tiden i HBK med ett rött kort i sista matchen.

– Jag kände en revanschkänsla, säger Liverstam, som blev utvisad mot AFC United och fick följa det allsvenska kvalet från läktarplats.

ANNONS

– Här har man spelat en hel säsong och så missar man finalen. Det var fruktansvärt. Men nu är vi tillbaka i finrummet igen och den resan vill jag vara med på, förklarar han när tvåårskontraktet var påskrivet.

Intresse har dock funnits från annat håll.

– Jag har haft några anbud att fundera över – både i och utanför Sverige – men det var en bra familjelösning att spela kvar i HBK.

För efter att ha pendlat från Helsingborg under fyra års tid kan Fredrik, som blev pappa i våras, tänka sig att flytta till Halmstad 2017.

– Vi trivs i Helsingborg och får se hur det blir, men det är väl inte omöjligt att vi tar flyttlasset över åsen.

HBK-tränaren Janne Jönsson var naturligtvis mycket nöjd över att få behålla sin lagkapten.

– Ja, vi är glada att vi har knutit till oss ”Liver” igen. För min del känns det fortfarande som han är under utveckling.

Att Alexander Berntsson, 20, förlänger med tre år är Jönsson också mycket nöjd över:

– Berntsson gjorde en väldigt fin avslutning, men hade en okej och bra säsong i övrigt med.

ANNONS

20-åringen hade anbud från klubbar både i Allsvenskan och i Superettan, men valde till slut att stanna kvar.

– Jag trivs otroligt bra i HBK och i Halmstad och ser möjligheter till att fortsätta utvecklas – det ska bli skitkul att spela i Allsvenskan, säger Berntsson när HP-sporten får tag i honom på fredagskvällen.

HBK-tränaren har också gott hopp om att även Andreas Bengtsson ska förlänga med tre år.

– Jag hade hoppats på en trippel i dag, men vi har en väldigt positiv dialog och bara detaljer återstår innan vi är överens.

HBK har lagt fokus på den egna truppen först, men har parallellt jobbat med att försöka locka till sig förstärkningar. Framförallt är det kantspelare och anfallare som föreningen letar efter.

– Vi har ett bra lag, men självklart så hade några spelare till inte skadat, tycker Berntsson.

ANNONS