Ex-HBK:aren Fredrik Liverstam kommer tillbaka till Örjans vall som ett av många tunga nyförvärv i Trelleborgs FF.
Ex-HBK:aren Fredrik Liverstam kommer tillbaka till Örjans vall som ett av många tunga nyförvärv i Trelleborgs FF. Bild: LUDVIG THUNMAN

Liverstam inför premiären: ”HBK en av favoriterna”

Den förra premiären mot Halmstads BK snöade bort. Men den här gången får Fredrik Liverstam, 32, möta de gamla lagkamraterna med sin nya klubb Trelleborgs FF i Superettan-starten på Örjans vall.
– HBK är en av förhandsfavoriterna, säger han.

ANNONS
|

Det är mycket HBK i klubben från palmstaden i år.

Vänsterbacken Anton Tideman är lagkapten, Magnus Andersson och Tom Prahl finns med på ledarsidan kring truppen och mittbacken Fredrik Liverstam är ett av flera tunga nyförvärv den här säsongen.

Efter flera månaders väntan på grund av coronakrisen är det dags att sparka i gång Superettan och nu lär inte något vinterväder ställa till problem.

”Fem fina år i HBK”

För två år sedan skulle HBK ha mött Helsingborg, dit Liverstam flyttat från just HBK 2018, i den första matchen, men snö och kyla gjorde att premiärmötet flyttades till sommaren i stället.

– Det ska bli kul att komma till Örjans vall igen. Jag hade fem fina år i HBK och tycker att det ska bli en rolig match att spela. HBK är en av förhandsfavoriterna med tanke på hur de avslutade förra säsongen, säger Fredrik Liverstam.

ANNONS

Även Trelleborg, som förutom ”Liver” har förstärkt med Måns Söderqvist och Herman Hallberg, Kalmar FF samt Pa Konate, Gif Sundsvall, tippas komma högt i tabellen i år.

– Det var länge sedan vi spelade några matcher och det är svårt att veta var vi står, men klubben vill stabilisera laget. Ruljansen har varit stor sedan förra sommaren, men jag tycker att vi har jobbat på bra en längre period och gjort framsteg på träningarna, tycker Liverstam.

Spelade ihop med Andreas Granqvist

Fredrik lämnade Helsingborg efter förra säsongen. Klubben ville inte aktivera det plusår som han hade i kontraktet och tvingades därför att börja leta nytt.

Men han behövde inte vänta länge. Dagen innan julafton i fjol tecknade den reslige försvararen (1,94 lång) ett tvåårskontrakt i TFF.

– När HIF inte ville förlänga tänkte jag ta det med ro, men då Trelleborg hörde av sig var det mycket som klaffade och ambitionerna kändes bra. Sedan under dessa sex månader tycker jag att jag har kommit bra in i laget och föreningen.

Under tiden i Helsingborg bildade Liverstam mittbackspar med nationalidolen Andreas Granqvist.

– Det var lärorikt, definitivt! Granqvist är en duktig mittback som det går att hämta mycket i från som positionsspel och hur han styrde backlinjen. Han är en stor spelare och det märks att han varit i stora ligor.

ANNONS

Liverstam bor fortfarande kvar i Helsingborg tillsammans med sambo och två barn, en son på fyra år och en dotter som är elva månader. Men någon flytt till Trelleborg kommer det inte att bli. Fredrik är på husjakt i Gustavslund.

Pendlar till Trelleborg

Därför kommer han att pendla – precis som han gjorde under åren i Halmstad.

– Det är samma upplägg som jag hade i HBK. Skillnaden är 15 minuter – det tog 45 minuter till Halmstad och en timme till Trelleborg. Men det är ingen fara. Jag kom snabbt in i det och i vintras var det dessutom ingen snö.

På tisdag ställs han mot flera gamla lagkamrater på Örjans vall. Tidigare om åren stångades Fredrik mycket på träningarna med Mikael Boman.

– Det ska bli kul att möta honom. Vi har stött på varandra tidigare när han spelade i IFK Göteborg, men nu är det två och ett halvt år sedan som jag var i HBK och när man kommer in på planen känns det som att möta vilket lag som helst.

LÄS MER: Liverstam skriver på för HBK:s seriekonkurrent

ANNONS