<strong>Vill höra en ny röst.</strong> HBK:s lagkapten Fredrik Liverstam tycker att det är bra att HBK gör en förändring på tränarposten för att försöka hänga kvar i Allsvenskan.
Vill höra en ny röst. HBK:s lagkapten Fredrik Liverstam tycker att det är bra att HBK gör en förändring på tränarposten för att försöka hänga kvar i Allsvenskan.

Liverstam: ”En ny röst kan hjälpa oss”

Efter bara en seger på tolv matcher fick Janne Jönsson i Halmstads BK lämna tränarposten till förmån för oprövade Igor Krulj.

ANNONS
|

– Det var en åtgärd som behövdes göras, säger HBK:s lagkapten Fredrik Liverstam.

HBK:s comeback i Allsvenskan har inte blivit vad spelare, ledare och supportrar hoppats och i onsdags kväll fick Jönsson gå. Han blir dock kvar i klubben som manager medan 28-årige Krulj tar över jobbet som huvudtränare.

– Vi ligger där vi ligger i tabellen och då behövdes det ageras på någon front, anser Fredrik Liverstam.

Vad är det som inte har fungerat med Jönsson som tränare?

– Poängskörden. Det är bara att titta på hur det såg ut i senaste matchen mot Sirius då vi gjorde en bra första halvlek men tappade i andra och sedan var det godnatt i slutet. När inte poängen trillar in så måste något ske – och då blev det den här lösningen.

ANNONS

Situationen har diskuterats inom klubben en tid och alla har fått möjlighet att säga sin mening.

– Kommunikation är viktigt och än mer i det läget som vi befinner oss i. Vi har högt i tak i HBK och spelare, tränare och ledare har pratat om vad vi behöver förbättra och vad vi är bra på. Så beslutet om ett tränarskifte kom inte som en chock.

Har spelarna haft förtroende för Janne Jönsson?

– Vi har tränat på hela tiden han har varit här, men vi har hamnat i ett svårt läge och då behövs en ny röst.

Krulj har tidigare tränat Tvååker i division 1 och anslöt till klubben som assisterande tränare i januari i år.

Nu ska han försöka lotsa HBK ur det besvärliga läget i höst.

– Igor har ett väldigt driv och brinner för det han gör. Vi har sett att han kan och vill påverka saker och ting. Det är en bra kille och det ska bli spännande att se vad han kan få ut ur sitt fotbollskunnande.

Att Krulj är ung och oprövad på den här nivån ser Liverstam inte som något problem.

ANNONS

– Han har en hel stab bakom sig och i den har han ingått hela tiden. Ansvaret vilar inte bara på Igors axlar utan det är vi spelare som ska göra det på planen och ge den stöttning som behövs.

HBK-kaptenen hoppas att rockaden ska göra HBK till ett vinnande lag igen.

– En ny röst kan hjälpa oss att få till det lilla, sista som saknats. Jag tycker det är bra att klubben agerar nu och inte senare under säsongen. Nu ska vi samla kraft inför hösten och med mer stolpe in än stolpe ut samt hjälp av fansen som hittills varit fantastiska så ska vi lösa det här.

ANNONS