Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Kvalhjälten förlänger med HBK

Han var högst delaktig i kvalbragden mot Helsingborg när Halmstads BK direkt studsade tillbaka till Allsvenskan. Nu förlänger Andreas Bengtsson kontraktet med tre år.

– HBK har hela tiden varit mitt förstaval, men jag ville ändå inte jäkta fram något så därför tog det några veckor extra när jag ändå var på semester, förklarar Andreas som haft alternativ, men inget rent konkret.

För dagen före julafton var han tillbaka på svensk mark efter nästan tre veckor i Thailand tillsammans med flickvännen Charlotta.

Och i dag, första vardagen efter julhelgen, skrev han på.

– Potentialen finns där, det har Andreas redan visat, med sin kraftfullhet, sina löpningar och sin vänsterfot. Och trots sin ungdom har han redan skaffat sig mycket erfarenhet, framför allt i Superettan men även under hösten i Allsvenskan 2015, påpekar Janne.

– Sedan är det ju extra roligt att han kommer från de egna leden, inflikar han och avser att Bengtsson i unga år kom från Oskarström till HBK.

Sexton matcher från start blev det den gångna säsongen för den 20-årige vänsterbacken/vänsteryttermittfältaren och året dessförinnan fyra från start i Allsvenskan.

Och Andreas var alltså högst delaktig i höstens kvalbragd mot Helsingborg när han i den första matchen på Örjans vall bröt fram och spelade fram Antonio Rojas vars inspel innebar psykologiska 1–1 när Fredrick Helstrup styrde bollen i eget mål.

Och inte minst när han i returen på Olympia i den 87:e minuten blev fälld och ordnade straffen som Marcus Mathisen sedan iskallt placerade in till 1–1 varpå dansken två minuter senare med en magisk vänster sköt HBK tillbaka till finrummet och den högsta serien.

– Att vara delaktig – det är ju det som man vill. Och känslan kan fortfarande slå mig att; fasen, vi grejade det. Det som nästan ingen förutom vi själva trodde på, skrattar Andreas.

– Men nu får jag chansen att utvecklas mot ännu bättre motstånd, där det gäller att vi alla höjer oss ytterligare några snäpp.

Med Bengtssons underskrift talar också allt för att den defensiva delen av lagbygget är klar.

Men offensivt lär det behövas mer och såväl Andrew Stadler som Dardan Rexhepi finns fortfarande med i bilden liksom Pontus Engblom som HBK dock har fått konkurrens av bland annat IFK Göteborg och Engbloms tidigare klubb, Gif Sundsvall.

– Ja, men nu ska vi noga se över vad vi verkligen behöver så att vi inte gör något överilat utan lägger våra resurser på rätt spelare, påpekar Jönsson.

Och en dryg vecka in på 2017 startar den nya säsongen.

– När säsongen var över tänkte jag att det ska bli skönt med semester, säger Andreas. Men nu tycker jag att uppehållet är för långt för jag vill köra igång så fort som möjligt.
 

Fler lokala sportnyheter hittar du här