Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Maximal otur. Alexander Arvidsson, 18, drog av korsbandet mot Värnamo och tvingas nu till operation.

Korsbandet av för HBK-talangen Arvidsson

Alexander Arvidsson hade maximal otur. HBK:s stortalang, som fick kliva av tidigt i sin första match från start, har dragit av korsbandet.

Han fick inte vara på plan i mer än en dryg halvtimme. Sedan gick han in i en duell ute på kanten och vann bollen, men blev liggande och tog sig för knät.

Under tisdagen kom beskedet. Korsbandet i höger knä är av.

– Han hade maximal otur. Han har kämpat i ett och ett halvt år och sedan händer det här, säger HBK:s sjukgymnast Simon Bakkioui.

Det han har kämpat med är att ta sig tillbaka från en tidigare korsbandsskada. Men viktigt att poängtera är att den här skadan inte har något att göra med den tidigare.

– Det traumat han utsattes för i samband med skadan hade tagit sönder vilket knä som helst. Han fastnade med foten och fick så mycket kraft mot utsidan av knät, så det finns inget knä som hade kunnat stå emot det. Så han har alltså inte slarvat med rehaben eller något sådant, säger Bakkioui.

– Vi har tittat på reprisen hundra gånger. Det går inte att stå emot den kraften. Det är därför det är så synd om honom.

Alexander fick själv beskedet undet tisdagseftermiddagen.

– Det är bara att försöka hålla huvudet högt nu och se möjligheterna. Se att det finns en väg igenom det här, så det handlar bara om att kämpa, säger 18-åringen till HP-sporten.

Han gjorde sin debut för HBK:s A-lag i form av ett inhopp mot Frej. I matchen efter väntade alltså första matchen från start, och det var då det oturen slog till.

– Det är klart att det är väldigt bittert. Jag har precis fått förtroendet att börja spela, så det är sjukt tråkigt att få sådan här otur igen, säger Arvidsson.

Att det var just korsbandet återigen var dock aningen förvånande för talangen.

– Det var inte alls någon smärta på det viset, inte alls som förra gången. Jag trodde inte att det skulle vara så allvarligt, men bevisligen så vet man aldrig.

Nästa vecka väntar förhoppningsvis operation. Går sedan allt som det ska bör 18-åringen vara tillbaka i tid till försäsongen nästa år.

Fler lokala sportnyheter hittar du här