HBK:s manager Magnus Haglund jublar tillsammans med Thomas Boakye som gjort 0-1 för HBK mot Västerås SK.
Thomas Boakye visade framfötterna med ett mål och en vunnen straff mot Västerås SK. Bild: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Konkurrensen ökar i HBK efter bytena som gav utdelning mot VSK

Thomas Boakye gjorde ett mål och fixade en straff, Sadat Karim slet på bra och Alhassan Kamaras avgjorde matchen. Mot Västerås var det tre spelare som inte varit startspelare under säsongen som visade att de kan utmana om mer speltid framöver.
– Det ser kul ut för fortsättningen, säger HBK-managern Magnus Haglund.

ANNONS
|

HBK har varit ett lag som har gått att känna igen den här säsongen. Samma startelva har spelat i åtta raka matcher, men mot Västerås fick flera andra spelare visa upp sig. Thomas Boakye och Sadat Karim gjorde sina första starter, och bägge visade upp sig inför manager Magnus Haglund.

Främst stärkte kanske Boakye sina aktier, då yttern gjorde det första målet med ett läckert avslut innan han vann straffen till 2-1 med en fin prestation där han lurade sin försvarare vid sidlinjen.

– Det var otroligt. Jag är mållös för det har varit mycket fram och tillbaka, där jag varit skadad och fått hoppa in och spela en del. Jag kunde inte ha varit gladare över att få starta i dag och hjälpa laget. Det handlar inte bara om mig, det handlar om att laget ska gå bra. Jag är väldigt tacksam att jag kunde vara en av nyckelspelaren för att hjälpa laget ta alla tre poäng i dag, säger Boakye och fortsätter:

ANNONS

– Jag skadade min axel och jag fick tejpa den innan jag kunde spela igen. Men jag tänkte inte på det, jag ville bara gå ut och visa en bra attityd, jobba hårt för laget och i dag gav det resultat.

Dessutom blev det en lyckad debut för Alhassan ”Crespo” Haestad Kamara, som avgjorde efter ett inhopp sista kvarten.

– Jag förväntar mig att kunna hjälpa laget på ett bättre sätt. Jobba framåt med laget och fira tillsammans. Att vi gör allt tillsammans och när min tid faktiskt kommer, så kommer det visa dig, säger Kamara.

Boakye har haft en säsong som hackat lite efter skador och han kände att han ville göra skillnad när han fick chansen.

– Det har inte varit enkelt. Ibland i livet måste man ha tålamod. Så när jag fick chansen sa jag till mig själv att gå ut och bara njuta av matchen. Jag ville inte lägga någon press på mig själv, utan jag ville bara vara mig själv och ta chanserna som de kommer. Och jag tycker det gav resultat, men jag är bara tacksam att laget vann.

Manager Haglund var nöjd över insatserna från spelarna som fick större roller än tidigare i säsongen.

ANNONS

– Thomas och Sadat gör det jättebra för laget. Thomas gör mål och fixar straffen och Sadat gör ett jättejobb. Crespo hoppar in och gör mål i sin debut i HBK. Så det var absolut så att det var förändringarna som var bra och som lyfte laget, säger han.

Vad säger man om Crespo och hans resa?

– Det är jätteroligt. Han har krigat och kämpat så in i helvete för att komma in på en fotbollsplan igen. Vi har haft honom hos oss sedan början av mars. Så det dröjde till nu till han var redo för att vara med en stund, men det är otroligt roligt att han fick utdelning. Han fick också visa i en del situationen vilken klass han besitter. Så det ser kul ut för fortsättningen.

LÄS MER:Succé för Kamara direkt i HBK-debuten – sänkte VSK

LÄS MER:Matchdags: HBK ändrar i elvan – för första gången i årets Superettan

ANNONS