Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Revanschsugen. HBK:s Adnan Kojic vill ha revansch mot sitt gamla gäng IFK för 0–7-smällen i Svenska cupen.

Kojic jagar HBK-revansch mot sitt gamla lag

Förra resan hem till Norrköping med Halmstads BK vill Adnan Kojic helst för­tränga. Förödande 0–7 mot sina gamla lagkompisar i IFK och ut ur Svenska cupen med huvudet före.

– Fast det är historia nu. Samtidigt var 0–7-smällen en nyttig läxa där lärde vi oss väldigt mycket för nu vet vi att vi måste stoppa deras inläggsspel mycket bättre och – när de går igenom vara kompakta i boxen och få undan alla inspel, säger den 21-årige högerbacken.

Själv ersatte Adnan Jesper Westerberg i paus den där fasliga lördagen i mars. Då låg HBK redan under med 0–5, samtliga mål inprickade före den 28:e minuten och jämfört med den backlinjen är bara Andreas Bengtsson kvar.

– Men det ska bli kul att komma hem igen. Jag är ju uppvuxen där och känner de flesta i klubben och många i stan, förstås.

Den här gången lär Kojic få starta och ställs då mot en av Allsvenskans formstarkaste spelare, poängkungen Niclas Eliasson.

– Ja, det lär bli åka av, skrattar Adnan. Men jag har både spelat med och mot honom så vi känner varandra bra. Så förhoppningsvis ska jag få stopp på honom.

Ni har gjort två mål på de åtta senaste matcherna, inte vunnit på nio matcher och möter ett IFK Norrköping som inte har förlorat på åtta matcher. Nämn en enda sak som då talar för er?

– Att det någon gång måste vända för oss också. Vi vet vad Norrköping är bra på och vad vi är bra på så då gäller det att utnyttja det. Trots tabelläget är det också bra stämning i laget. Men det är ju heller ingen panik – 2/3 av serien återstår och vi vet att några segrar så kan man avancera långt.

Adnan sitter på ett utgående kontrakt, men stannar gärna i HBK.

– Ja, absolut som läget är nu när jag också får speltid. Visst är konkurrensen tuff, men alla spelare måste gilla konkurrens och själv triggas jag till att bli ännu bättre.

HBK-tränaren Janne Jönsson ser också potential i den ödmjuke östgöten.

– Han har helt klart lyft sig, även om han fortfarande behöver lite mer tempo och explosivitet.

I fjol spelade Kojic oftast till väns­ter, men i år har han mest konkurrerat som högerback.

– Det är väl det jag är i grund och botten, högerback. Men när jag spelade till vänster blev det lite annorlunda när jag kom in mer i banan så inte mig emot. Jag är väl i alla fall inte oduglig med vänsterfoten, men när jag fick spela vänsterback i fjol blev det också en del extraträning med vänsterfoten.

Adnan bor själv i en tvåa i centrala Halmstad eftersom flickvännen Azra bor kvar i Norrköping.

– Hon pluggar i Jönköping så det fungerar bra där vi ses åtminstone varannan vecka. Så i veckorna umgås jag mest med Ivo (Pekalski), Rebin (Asaad) som också bor själva. Och Sead (Haksabanovic) när han nu har flyttat in till stan.

Med sommaren i antågande ser han också fram emot att bjuda ner familj och vänner till Sveriges bästa sommarstad. Fast detta med hushållssysslor är inte längre lika roligt...

– Nej, när jag flyttade ner i fjol så var det första gången som jag bodde hemifrån. Då var allt roligt som att laga mat, städa och diska. Men inte nu längre. Speciellt diska är trist så en diskmaskin står högst på checklistan, skrattar Adnan.

Förutom en seger då mot sitt gamla gäng på Östgötaporten på lördag kväll.

Fler lokala sportnyheter hittar du här